Misstanden in varkensstallen zijn 'dagelijkse praktijk' volgens dierenartsenorganisatie

11 december 2018 om 10:44
Screenshot Animal Rights
Screenshot Animal Rights
De schokkende beelden die dierenrechtorganisatie Animal Rights vorige week naar buiten bracht van onder meer een varkensfokkerij in Nuenen, laten de normale gang van zaken in de gehele varkenshouderij zien. Dat stelt dierenartsenorganisatie Caring Vets.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door
Sandra Kagie

“Wat het meest schokkend is aan deze beelden, is dat zo veel mensen denken dat het hier om excessen gaat op twee varkensfokkerijen. Mensen hebben blijkbaar geen idee hoe er met dieren wordt omgegaan waar ons voedsel van geproduceerd wordt”, reageert de dierenartsenorganisatie.

De beelden die Animal Rights naar buiten bracht, werden door een medewerker van de dierenrechtenorganisatie met een verborgen camera gemaakt. Op de beelden is onder meer te zien hoe biggen in kratten worden gegooid en krijsen als hun staartjes onverdoofd worden afgesneden.

Caring Vets vertegenwoordigt ruim 130 dierenartsen. In een reactie op de beelden liet de varkensboer uit Nuenen vorige week weten 'geen dierenbeul te zijn'. Ook hij gaf toen aan dat 'de consument echt geen flauw idee heeft hoe het er aan toe gaat in de varkenshouderij.'

Caring Vets noemt het schokkend dat de brancheorganisatie Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) zich niet in de beelden herkent. De POV laat de twee veehouders waar de beelden zijn gemaakt volgens de dierenartsenorganisatie op deze manier volledig in de steek. 

"Het zou ze sieren om te erkennen dat deze gang van zaken dagelijkse praktijk is en een uitleg te geven waarom deze zaken zo plaatsvinden", stelt de dierenartsenorganisatie.'

 

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...