'Wilde heel graag Phil Taylor verslaan', Van Gerwen voelt nog steeds pijn van mislopen WK-finale

VLIJMEN - Michael van Gerwen verloor tijdens de halve finale van het afgelopen WK verrassend van debutant Rob Cross. Er werd dat toernooi vaak gesproken over een mogelijke finale tussen de grootste darter en de beste darter: Phil Taylor tegen Michael van Gerwen. De darter uit Vlijmen vertelde toen meermaals dat het hem alleen ging om de wereldtitel. Wie hij daarvoor moest verslaan, maakte hem niks uit. Toch komt Van Gerwen daar nu op terug.

"Als ik er zo op terugkijk, had ik wel heel graag Phil Taylor in de finale willen verslaan. Daar was ik heel erg op gefocust", zo zegt Van Gerwen nu. Maar zover kwam het dus niet, aangezien WK-debutant Rob Cross tijdens een zinderende halve finale uiteindelijk de sterkste was. "Ik had in mijn verste dromen niet zien aankomen dat ik van Rob Cross zou verliezen, vooral niet over zo'n lang spelformaat. Dat deed veel pijn. En dat ik dan vijf wedstrijdpijlen mis... Daar snap ik nog steeds geen ene reet van."

BEKIJK OOK: Michael van Gerwen heeft één doel: opnieuw wereldkampioen darts worden [INTERVIEW] 

Het verlies in de halve finale tegen Rob Cross doet nog steeds pijn bij Van Gerwen. "Dat was misschien wel de meest pijnlijke nederlaag van het jaar", zegt Van Gerwen. "Op een WK verliezen is altijd zuur. Daarom is het de meest pijnlijke. Ik moet zorgen dat ik dat dit jaar niet doe." 

Phil Taylor
Rob Cross was dus degene die mocht aantreden tegen de aftredende Phil Taylor en uiteindelijk ook verrassend wereldkampioen werd. Van Gerwen heeft Taylor sinds dat WK ook niet meer gesproken. "Het is niet dat we vrienden zijn, we spraken elkaar wel eens. Maar er is zoveel gezegd en geschreven over ons en ook zijn gedrag was niet goed." 

Hij kan er nu nog steeds om lachen. Vooral de spraakmakende momenten op het podium. "Ik heb hem een keer een 'lul' genoemd tijdens de wedstrijd en hij heeft mij een duw gegeven. Maar dat kan gebeuren, zeker tijdens die spannende momenten."

Michael van Gerwen gooit vanavond zijn eerste partij tegen Alan Tabern Dit is wat je moet weten over de tegenstander van Van Gerwen. 

LEES OOK: Van Gerwen over reacties op 'arrogante houding': 'Kritiek hoort erbij met zo'n staat van dienst' 

Deel dit artikel: