Brabantse wegen goed berijdbaar, maar pas op: hier en daar kan het nog glad zijn

16 december 2018 om 10:39
nl
De Brabantse wegen kleuren volgens Rijkswaterstaat weer ‘grijs’. In andere woorden: de wegen zijn na een avond en nacht met winterse neerslag weer goed berijdbaar. “Onze strooiwagens zijn van zaterdagavond acht uur tot en met vanochtend vroeg in touw geweest om de wegen sneeuw- en ijsvrij te maken en te houden”, zegt Maurice van de Graef, woordvoerder van Rijkswaterstaat.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

 

Volgens Van de Graef is het nog wel opletten geblazen. “De temperaturen liggen nu nog tussen het vriespunt en één graad boven nul. Dan kan er plaatselijk nog gladheid ontstaan. Weggebruikers moeten hun rijstijl nog steeds aanpassen aan de weersomstandigheden”, waarschuwt de woordvoerder zondagochtend.

In de loop van de ochtend en de middag stijgen de temperaturen. Zachtere lucht en opklaringen dringen vandaag vanuit het zuidwesten onze provincie binnen en verdrijven de koude lucht. De temperatuur loopt op tot rond zeven graden. Van de Graef: “De omstandigheden voor weggebruikers worden er in ieder geval niet slechter op.”

 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.