Vuurwerkshow Reek mag toch doorgaan - Omroep Brabant

Vuurwerkshow Reek mag toch doorgaan

20 december 2018 om 15:48
nl
De vuurwerkshow in Reek mag op de valreep doorgaan. (Foto: pexels.com)
De vuurwerkshow in Reek mag op de valreep doorgaan. (Foto: pexels.com)
De vuurwerkshow in Reek op oudjaarsnacht mag op de valreep toch door gaan. De gemeente Landerd en de provincie zijn er samen uitgekomen. Met maximaal 200 kilo aan vuurwerk kan het feest losbarsten.
Geschreven door

Voor het vijfde jaar op rij zamelen inwoners van Reek geld in voor een grote vuurwerkshow voor het hele dorp met nieuwjaarsnacht. Het was alleen nog de vraag of de show door kon gaan, omdat de provincie en de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant (OMWB) het niet veilig genoeg vonden. 

Rechtszaak
De gemeente en provincie stonden daarom afgelopen dinsdag nog tegenover elkaar in een rechtszaak bij de voorzieningenrechter in Den Bosch. Maar een uitspraak van die rechter is niet langer nodig, omdat de twee partijen er samen uit zijn gekomen.

De vergunning voor het evenement wordt aangepast en gaat onder verantwoordelijkheid van de gemeente alsnog door. Er mag maximaal 200 kilo aan vuurwerk worden afgestoken en er zijn afspraken gemaakt over de manier waarop het vuurwerk wordt afgestoken en opgeslagen.

Blij
Een van organisatoren Maurits Raijmakers is blij dat de vuurwerkshow kan doorgaan. "En met mij 1700 inwoners van Reek", zegt hij. "De vuurwerkshow is ontstaan in een tijd dat we nog geen café hadden in het dorp. Toen hebben we een centrale vuurwerkshow georganiseerd, zodat we elkaar bij de jaarwisseling konden ontmoeten om elkaar de hand te schudden." 

Voor Raijmakers was het een domper dat de Omgevingsdienst op het laatste moment aan de bel trok over de veiligheid. "We zijn altijd bereid om verbeteringen op het gebied van veiligheid door te voeren. Maar als je het kort van  te voren krijgt te horen dan is niet alles meer mogelijk." In overleg met de Omgevingsdienst zijn er nu extra brandblussers tijdens de vuurwerkshow en ook voor de opslag zijn extra veiligheidsmaatregelen getroffen. 

 

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.