'Fysiotherapeut' die hoogbejaarde vrouwen aanrandde en verkrachtte, krijgt vijf jaar celstraf

27 december 2018 om 12:52
nl
'Fysiotherapeut' René B. moet van de rechtbank in Breda vijf jaar de cel in. Dat heeft de rechtbank donderdagmiddag besloten. Volgens de rechtbank is de 53-jarige man uit Bergen op Zoom een aanrander en verkrachter die de vier vrouwen hun veilige thuis heeft ontnomen. De verdachte was zelf niet bij de uitspraak.
Profielfoto van Eva de Schipper
Geschreven door

De rechtbank neemt het B. vooral kwalijk dat hij bewust de meest kwetsbare vrouwen selecteerde. B. deed zich voor als fysiotherapeut, verzorgende of arts en randde zo drie vrouwen van 83, 88 en 94 jaar oud aan. Bij een 93-jarige vrouw kwam het tot een verkrachting. René B. misbruikte de vrouwen bij hen thuis, in hun woningen in een serviceflat in Bergen op Zoom. 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

Vernedering en eenzaamheid
Volgens de rechtbank overrompelde de verdachte zijn slachtoffers en misbruikte hij zo zijn fysieke en psychische overwicht. "Vrouwen die in de laatste jaren van hun leven gebukt zullen gaan onder de eenzaamheid, de vernedering, de schaamte en het overweldigende gevoel van kwetsbaarheid die aanranding en verkrachting bij slachtoffers veroorzaakt. Zoals de schaamte dat de verkrachter aan je geamputeerde borst heeft gezeten en dat hij gezien heeft dat je incontinentieverband moet dragen."

Protesten
De verdachte ging, ondanks hun protesten, steeds verder bij de vrouwen. De slachtoffers moesten zich onder meer voor hem uitkleden waarna hij ze masseerde met tijgerbalsem. Eén keer kwam het tot een verkrachting. De vrouwen waren doodsbang voor de man. 

Ze dachten dat B. hen zou doden als ze zich zouden verzetten. De oudste vrouw bedacht nog een truc om hem op te sluiten op balkon. Zij deed dit door te vragen of hij een zware bloempot wilde verplaatsen. De truc mislukte. Zij deed kort na de aanranding aangifte. 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

'Voel me boos en zenuwachtig'
Tijdens de inhoudelijke behandeling in de Bredase rechtbank werd door de dochter van de 93-jarige vrouw een emotionele slachtoffersverklaring voorgelezen. Sinds de aanranding voelt de vrouw zich niet meer veilig in haar eigen huis. "Ik voel me boos en zenuwachtig", las de dochter voor. "Tot voor kort had ik nog best plezier in mijn leven, maar die vent heeft het danig verknald."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.