Eindhoven Airport en BAM sluiten deal over ingestorte parkeergarage

2 januari 2019 om 10:03
nl
Bouwconcern BAM heeft een akkoord gesloten met Eindhoven Airport over de financiële afwikkeling van de ingestorte parkeergarage op het vliegveld. Concrete details zijn niet bekendgemaakt. Het bouwbedrijf meldt dat het eerder 9 miljoen euro opzij had gezet en dat dat voldoende was.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Eind mei 2017 stortte de in aanbouw zijnde parkeergarage gedeeltelijk in. Niemand raakte daarbij gewond. De schade liep in de miljoenen euro’s.

BAM begon in april vorig jaar met de herbouw van de parkeergarage. Die moet in oktober klaar zijn.

Ontwerpfout in de vloeren
De Onderzoeksraad voor de Veiligheid (OVV) concludeerde na onderzoek dat de parkeergarage was ingestort door een ontwerpfout in de vloeren. De platen werden een kwartslag gedraaid, maar dat kon de fundering niet aan. Daarmee ligt de schuld volgens de Raad ook bij bouwbedrijf BAM, dat te haastig en onder financiële druk wilde presteren.

Honderden gebouwen in heel Nederland met soortgelijke vloeren werden daarna op last van het ministerie van Binnenlandse Zaken gecontroleerd en indien nodig aangepast.

Directeur Joost Meijs van Eindhoven Airport zegt blij te zijn dat hij een punt achter de zaak kan zetten en de blik weer op de toekomst kan richten.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.