Weer drie mensen opgepakt voor uit de hand gelopen Sinterklaasintocht Eindhoven

EINDHOVEN - Er zijn opnieuw drie mensen gearresteerd die betrokken waren bij uit de hand gelopen demonstraties tijdens de intocht van Sinterklaas in Eindhoven. Het gaat om twee Eindhovenaren van 32 en 25 jaar en een 27-jarige Helmonder.

De politie moest zaterdag 17 november voor- en tegenstanders van Zwarte Piet uit elkaar halen op het Catherinaplein in Eindhoven. Een groep hooligans probeerde door de politieafzetting te breken om bij de demonstranten van 'Kick Out Zwarte Piet' te komen. Sommige gooiden met blikjes bier en eieren. Ook werd een agent geschopt.

Leden van Kick Out Zwarte Piet werden voor hun eigen veiligheid naar het politiebureau gebracht. Volgens de politie hielden zij zich aan de vooraf gemaakte afspraken. Uit de andere groep demonstranten werden die dag al zes mensen gearresteerd.

LEES OOK: Geweld bij Sinterklaasintocht Eindhoven: 'pure haat' of 'samenloop van omstandigheden'?

Meerdere aanhoudingen
Op 11 december werden er nog eens zes verdachten opgepakt. Een dag later werd er nog een man aangehouden. Deze dertien verdachten zijn allemaal al vrij. Hun dossier wordt doorgestuurd naar justitie. De drie nieuwe verdachten zitten voorlopig vast en worden verhoord.

De politie sluit niet uit dat er nog meer mensen worden gearresteerd. Het onderzoek loopt nog steeds, maar zit volgens de politie wel in de afrondende fase. Er worden vooral camerabeelden bekeken, maar verdachten worden ook aangehouden op basis van herkenningen door agenten. 

Meer over dit onderwerp:
SINTERKLAAS INTOCHTEN EINDHOVEN AANHOUDINGEN