Video

Yuri van Gelder weet niets van wietvondst bij ouders: 'Ik kom ook verhaal halen'

10 januari 2019 om 16:49
nl
Yuri van Gelder zegt net zo verrast te zijn als ieder ander door de vondst van de kilo's hennep in het huis van zijn ouders. "Ik weet niet wat er aan de hand is. Ik kom ook even verhaal halen", zo zegt hij donderdag tegen een verslaggever van Powned.
Profielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Christel van der Meer

Yuri van Gelder heeft zelf weinig te melden over het incident. "Ik denk dat het meeste al gezegd is. Alles is al verteld", aldus de turner tegen de verslaggever van Powned. Yuri woont zelf in Den Bosch, maar is wel opgegroeid in dit huis. "Wat heb ik erover te zeggen? Dit is het huis van mijn ouders."

Lees verder onder de video

Wachten op privacy instellingen...

Het bedrijf van Yuri staat wel op dit adres ingeschreven, maar op dat gegeven wil hij verder niet ingaan. "En dan? Dit is niet mijn huis, val mij er niet mee lastig. Ik weet gewoon niet waar je het over hebt." Op de vraag of de politie nu ook onderzoek gaat doen bij het huis van Yuri van Gelder zegt een woordvoerder van de politie: "Er is geen aanleiding voor verder onderzoek."

Sluiting?
Of het huis van Yuri's ouders gesloten gaat worden omdat er een kwekerij en hennep werd gevonden, is nu nog niet duidelijk. "Sluiting van een pand waar een hennepkwekerij, drugslab of handelshoeveelheid drugs wordt gevonden is het uitgangspunt", aldus de gemeente Waalwijk. 

Maar bewoners krijgen ook altijd de mogelijkheid om te reageren. "Pas daarna neemt de burgemeester een besluit."

'Buitengewoon vervelend'
Woensdag werden in zijn ouderlijk huis aan de Ds. Louwe Kooymanslaan in Waalwijk 2,4 kilo hennep en een niet werkende hennepkwekerij gevonden. Yuri zou hier volgens zijn manager niets mee te maken hebben. "Dit is buitengewoon vervelend en Yuri is dan ook erg verrast", laat zijn manager weten.

"Was de wiet bij mijn ouders gevonden, dan was het een paar regeltjes op pagina zes in de krant. Nu is het voorpaginanieuws. Dat is hoe het werkt", aldus zijn manager. "Maar meer kan ik er niet over zeggen, omdat het hier om een privéaangelegenheid gaat tussen Yuri en zijn ouders. 

Cocaïne en drank
De Lord of the Rings heeft een reputatie als het gaat om verdovende middelen. In 2009 werd bekend dat hij verslaafd was aan cocaïne. Op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro werd hij naar huis gestuurd nadat hij alcohol had gedronken buiten het Olympisch dorp

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.