Kistrijder Edwin Straver barst in tranen uit na einde Dakar-rally: 'Ik ben zo blij' - Omroep Brabant
Video

Kistrijder Edwin Straver barst in tranen uit na einde Dakar-rally: 'Ik ben zo blij'

17 januari 2019 om 15:04
nl
Voor een paar Brabantse motorrijders zit de Dakar-rally van 2019 erop. Edwin Straver werd eerste in het kistklassement, al had hij daar wel het nodige geluk bij. De eigenlijke kistklassementsleider Mark Tielemans viel woensdag uit. Straver was tot tranen geroerd, toen hij voorbij de finish kwam. Bekijk hieronder de reacties van de motorrijders en autocoureur Erik van Loon.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Ze vormen een subcultuur binnen de Dakar-rally, de kistrijders. Zonder monteurs, zonder hulp van buitenaf, met alleen maar een kist. Daar zitten reserveonderdelen, gereedschap en een tentje in. Bij de finish werd kistrijder Straver opgewacht door zijn familie en daarna hield hij het niet droog. "Ik loop nu al te janken, ik ben zo blij!", zo vertelde Straver direct na afloop. 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Paul Spierings werd de best presterende Brabander bij de motorrijder in het algemeen klassement. De coureur was trots op zichzelf na afloop, maar zat er af en toe ook doorheen. "Een dag of drie heeft dat geduurd, vooral na mijn valpartij", zegt Spierings direct na afloop. Finishen was het doel en dat is gelukt." Spierings had wellicht nog wel gehoopt op een langere Dakar. "Ik heb alleen de laatste twee dagen echt doorgereden en op mijn eigen tempo gereden."

Bekijk de video en lees verder.

Wachten op privacy instellingen...

Erik van Loon: 'Had liever mooiere uitslagen neergezet'
Hij wilde het nog zo graag, maar de pechvogel Erik van Loon is het niet meer gelukt om een top tien-klassering te rijden. De coureur sprak na afloop van een pittige Dakar-rally. "Dat zeker, ja. We hebben gewoon wat pech gehad en dat terwijl we een top-auto hebben. Dit was wel een serieuze Dakar, zoals het hoort te zijn met veel zand. We moesten deze jaargang veel overleven, maar dat gaat ons goed af. Maar ik had liever wel mooiere uitslagen neergezet."

Bekijk de video en lees verder.

Wachten op privacy instellingen...

Marcel Snijders dacht vanaf dag vier maar aan één ding: De Dakar-rally uitrijden
De motorrijder die al dagen met een gescheurde kruisband rijdt, dacht na de vierde dag alleen nog maar aan de eindstreep. "Elke dag dacht ik alleen maar aan het uitrijden van de etappe", zegt Snijders na afloop. "Ik heb wel afgezien, ja. Nu heb ik last van mijn knie. Door mijn knie viel ik vaker waardoor ik mijn motor vaak moest oppakken en daardoor heb ik nu ook weer last van mijn rug. Eigenlijk heb ik overal last haha." 

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.