Duncan Laurence zit in tweede halve finale songfestival: 'Gunstige loting met zware tegenstanders'

28 januari 2019 om 18:05
Duncan Laurence (archieffoto)
Duncan Laurence (archieffoto)
Singer-songwriter Duncan Laurence vertegenwoordigt ons land in de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival. De loting was maandagmiddag in Tel Aviv, waar de 64e editie van het liedjesfestijn dit jaar plaatsvindt. Nederland staat nu op de zevende plek bij de bookmakers als het gaat om het winnen van het Eurovisiesongfestival.
Profielfoto van Christel van der Meer
Geschreven door
Christel van der Meer

De eerste halve finale is op dinsdag 14 mei en de tweede op donderdag 16 mei. De finale volgt op zaterdag 18 mei. 

De 24-jarige Duncan Laurence treedt op in de tweede helft van de tweede halve finale, samen met onder meer de vertegenwoordigers van Azerbeidzjan, Noorwegen, Rusland, Letland. In de eerste helft komen die avond Zweden, Ierland, Oostenrijk, Armenië en Ierland in actie.

De tekst loopt door de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

 

Tweede helft
"Dat hij in de tweede helft zit is gunstig. Die liedjes worden beter onthouden en scoren hoger", laat Songfestivalkenner en Omroep Brabant-verslaggever Tom van den Oetelaar weten. Maar Duncan krijgt wel een zware kluif aan de tegenstanders. "Want Zweden, Armenië en Azerbeidzjan zijn van oudsher sterke landen."

Bekijk de video en lees daarna verder.

Wachten op privacy instellingen...

 

Rockacademie Tilburg
Vorige week maandag werd bekend dat Duncan ons land gaat vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. Hij studeerde afgelopen jaar af aan de Rockacademie in Tilburg. Hij deed in 2014 mee aan The Voice of Holland waar hij het tot de halve finale schopte.

Hoe het liedje van Duncan heet en klinkt, wordt op 7 maart bekendgemaakt. Zelfs zonder dat er nog een liedje is, staat Nederland al op de zevende plek bij de bookmakers. "Dat is onder andere op basis van de eerste indrukken en onze goede resultaten uit het recente verleden. Je kunt gerust zeggen dat we tegenwoordig bij de sterke landen zitten", aldus Van den Oetelaar.

Wachten op privacy instellingen...