'Spaanse justitie wil PSV-fans die bedelaars vernederden in Madrid jaar celstraf geven' - Omroep Brabant

'Spaanse justitie wil PSV-fans die bedelaars vernederden in Madrid jaar celstraf geven'

29 januari 2019 om 15:14
De fans lieten vrouwen opdrukken voor geld. (Foto: Twitter/Pablo Vander)
De fans lieten vrouwen opdrukken voor geld. (Foto: Twitter/Pablo Vander)
Drie PSV-fans die in 2016 bedelaars vernederden in Madrid, moeten als het aan de Spaanse justitie ligt een jaar de cel in. Ook is een boete van 600 euro geëist. Dat meldt het Algemeen Dagblad dinsdag.
Profielfoto van Marjanka Meeuwissen-Oerlemans
Geschreven door
Marjanka Meeuwissen-Oerlemans

De supporters lieten bedelaars kunstjes doen voorafgaand aan de Champions League-wedstrijd tegen Atlético Madrid in het voorjaar van 2016. Het opmerkelijke incident zorgde internationaal voor grote verontwaardiging. In Nederland werden er kamervragen over gesteld. 

Beelden gingen de wereld over waarop te zien was dat de fans muntjes gooiden naar de bedelaars. Dat deden ze onder luid gejoel vanaf een terras. Ook liet een PSV-aanhanger een vrouw opdrukken voor geld, terwijl tientallen PSV-supporters toe stonden te kijken.

Wachten op privacy instellingen...

 

Ook stak een man een briefje van vijf euro in brand voor de ogen van een bedelaar. De man werd herkend door mensen die bij hem in het dorp wonen. Zij plakten een krantenartikel over de misdragingen op zijn voordeur.

PSV liet direct weten het gedrag ten zeerste af te keuren.  De club speurde de betrokken supporters op en deelde stadionverboden uit. 

Wachten op privacy instellingen...

Het is onduidelijk wanneer de rechter in Spanje uitspraak doet. In Spanje is het zo dat een celstraf lager dan twee jaar overigens niet hoeft worden uitgezeten als het om een eerste delict gaat. 

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...