Video

Wethouder Eindhoven gaat onderzoeken hoe carnavalsoptocht toch over de Vestdijk kan

29 januari 2019 om 22:57
nl
Wethouder List-de Roos van Eindhoven gaat de komende weken onderzoeken hoe de carnavalsoptocht toch via de Vestdijk door kan gaan. Het college had plannen om de opengebroken Vestdijk tijdelijk te asfalteren, maar dat zou 37.000 euro gaan kosten.
Profielfoto van Alice van der Plas
Geschreven door

GroenLinks diende tijdens de raadsvergadering een motie in om af te zien van te dure tijdelijke oplossing. Wethouder Monique List-de Roos omarmde uiteindelijk deze motie en beloofde op zoek te gaan naar alternatieven. Een van de alternatieven zouden kunststofplaten op het wegdek kunnen zijn. De kosten daarvan zijn ongeveer 23.000 euro. 

De wethouder reageerde nog wel op motie. Het in de ogen van GroenLinks té dure asfalt zouden worden hergebruikt, onder meer voor het fietspad op de Vestdijk. "Dat is wel duurzaam", zei de wethouder. 

 

Omleiding
Tijdens de raadsvergadering kwam ook een eventuele omleiding van de optocht via de Emmasingel en de Tramstraat ter sprake. Volgens de wethouder zou die oplossing ook zo'n 30- à 40.000 euro gaan kosten. Bovendien vinden hulpdiensten de Emmasingel onveilig. 

De Vestdijk in Eindhoven is tijdelijk opengebroken in verband met een herinrichting. Over een maand is de carnavalsoptocht en de werkzaamheden zijn dan nog niet afgerond. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.