Eerste (beetje) sneeuw gevallen in het westen van Brabant

30 januari 2019 om 07:11
nl
In het westen van de provincie sneeuwt het. En ook in het midden van de provincie zijn de eerste vlokken iets na negen uur gesignaleerd. De sneeuw valt woensdag echter later dan verwacht en ook is het veel minder dan verwacht. We hebben dan ook niet te maken gehad met een problematische ochtendspits, zoals dinsdag aangekondigd. Toch gaat heel Brabant volgens weervrouw Grieta Spannenburg van MeteoGroup woensdag wit kleuren.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

Op de Buienradar is goed te zien dat de sneeuwbuien Brabant amper bereiken. In Zeeland en Zuid-Limburg valt wel veel sneeuw. 


Werd woensdagochtend rond zeven uur nog een sneeuwdek van zo’n vijf tot acht centimeter verwacht in heel de provincie, even later later stelde MeteoGroup deze verwachting bij.

Wachten op privacy instellingen...

De ANWB gaf woensdag rond acht uur aan dat de sneeuw in de ochtendspits 'tegen de weersverwachtingen in boven Zeeland en Zuid-Limburg blijft steken'.  Er stond rond acht uur nog geen tachtig kilometer file in Nederland. "Zelfs voor een woensdag is dat weinig", concludeerde de verkeersdienst.

Wachten op privacy instellingen...

In Zeeland sneeuwde het woensdagochtend vroeg al en volgens Spannenburg zou het uiterste zuidwesten van de provincie vervolgens als eerste te maken krijgen met sneeuw. “Halverwege de ochtend zal de rest van de provincie dan volgen”, gaf ze aan.


Het blijft volgens de weervrouw lang sneeuwen. “Zeker ook vanavond hebben we er nog mee te maken”, zegt ze. Voor de woensdagavondspits zou dit volgens haar gevolgen kunnen hebben.

Wachten op privacy instellingen...

 

De ANWB gaf woensdagochtend rond zeven uur aan dat weggebruikers heel de dag rekening moeten houden met winterse omstandigheden. Volgens de verkeersdienst zal de meeste sneeuw gaan vallen  in het midden en zuidoosten van het land. "Daar zullen de problemen voor het verkeer dan ook het grootst zijn, vooral tijdens de avondspits", verwacht de ANWB.

Wachten op privacy instellingen...

 

De NS rijdt woensdag, zoals dinsdag aangekondigd, met een aangepaste dienstregeling. Er rijden twintig procent minder treinen in heel het land. Er rijden bijvoorbeeld minder intercity's tussen Utrecht en Eindhoven en tussen Breda en Dordrecht. Ook rijden er minder sprinters tussen Oss en Den Bosch. 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!