Video

Veel minder sneeuw dan verwacht: maximaal 1 tot 3 centimeter

30 januari 2019 om 09:18
nl
De hoeveelheid sneeuw die we woensdag kunnen verwachten, lijkt veel minder te worden dan in eerste instantie verwacht. Ging MeteoGroup woensdagochtend rond zeven uur nog uit van een sneeuwdek in heel de provincie van vijf tot acht centimeter. Rond negen uur geeft het weerbureau aan maximaal één tot drie centimeter sneeuw in Brabant te verwachten.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

 

De sneeuw lijkt Brabant zowel links als rechts te passeren, geeft weervrouw Grieta van Spannenburg van MeteoGroup aan. De voorspelde problematische ochtendspits viel woensdag al erg mee. De sneeuw liet langer op zich wachten dan voorspeld. 

Wachten op privacy instellingen...


Ook lijkt het erop dat veel mensen uit voorzorg hebben besloten bijvoorbeeld thuis te werken. De ANWB sprak zelfs voor een woensdag over een rustige ochtendspits. Rond halftien  was heel het land zelfs filevrij.

Wachten op privacy instellingen...

 

In het westen en midden van de provincie is de eerste sneeuw inmiddels wel gevallen. Zo vielen in Rijen bijvoorbeeld de eerste vlokjes om tien over negen.

Wachten op privacy instellingen...

 

 

 


Hebben we geleerd van vorige week?

Vorige week dinsdag hadden we als gevolg van de sneeuw te maken met de drukste avondspits ooit. Verkeersdeskundige Ruud Hornman zei daarover  'eigen schuld, dikke bult’. Volgens hem waren we voldoende gewaarschuwd, maar maakten we toch allemaal de keuze om wel weer in die auto te stappen.

Woensdagochtend leek het erop of we hadden geleerd. De voorspelde sneeuw in de ochtendspits bleef uit. Maar het was sowieso een extreem rustige ochtendspits. "We laten ons bij iedere eerste sneeuwbui of iedere eerste najaarsstorm maar één keer per jaar verrassen door het fenomeen", concludeert de verkeersdeskundige in het programma WAKKER op Omroep Brabant radio. 

'Monsterfile was niet zo monsterlijk'

Volgens Hornman was de file van vorige week overigens 'helemaal niet zo monsterlijk als menigeen heeft willen doen geloven'.  Er is volgens hem een 'verkeerde inschatting gemaakt op een snelhedenkaart'. "Overal waar mensen zich keurig aan de snelheid hebben gehouden, heeft de ANWB dat een file genoemd", zegt hij.  

Luister hier het gehele gesprek met verkeersdeskundige Ruud Hornman in het programma WAKKER op Omroep Brabant radio 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!