Video

Niet stelen, maar kopen: oude komborden toch te koop in het land van Heusden en Altena

1 februari 2019 om 14:40
nl
De nieuwe gemeente Altena gaat de oude komborden van de voormalige gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem verkopen. Inwoners kunnen een oud plaatsnaambord kopen voor 25 euro per stuk. Sinds de nieuwe gemeente Altena per 1 januari 2019 officieel bestaat, zijn er in de regio al tientallen komborden gestolen door dieven en souvenirjagers .
Profielfoto van Rob Bartol
Geschreven door
Rob Bartol

'Inwoners worden in de gelegenheid gesteld een kombord aan te schaffen voor de prijs van 25 euro. Of via verloting, mocht er meer belangstelling zijn', staat in de officiële  besluitenlijst van het kersverse college van burgemeester en wethouders van de gemeente Altena. 

Opbrengst gaat naar een goed doel
De opbrengst van de ongeveer tweehonderd borden, of wat daar nog van over is, gaat naar een goed doel in Altena. Inwoners kunnen  het dit doel kiezen uit drie door college geselecteerde goede doelen. Het idee om de komborden te verkopen of te verloten kwam van CDA-raadsleden Hanno van Baast en Otto van Breugel. Begin januari schreven zij een brief naar de waarnemend burgemeester van Altena met het verzoek de oude borden te verkopen of te verloten. 

Veel borden zijn al gejat
Souvenirjagers en dieven hebben de officiële verkoop echter niet afgewacht. De afgelopen weken zijn er namelijk massaal komborden gejat. De nieuwe gemeente Altena was woedend over de massale jatpartij “Diefstal is uiteraard iets wat wij ten zeerste afkeuren. We vinden het dan ook erg spijtig dat er komborden gestolen zijn, dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn."

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.