Video

Supermarkt vier keer overvallen: 'Ik schrik nog steeds als mensen in zwarte kleding binnenkomen'

4 februari 2019 om 18:00
nl
De PLUS Supermarkt op de Woenselsestraat in Eindhoven is binnen een jaar al vier keer overvallen. En dat heeft een grote impact op de medewerkers. Maandag vertellen twee medewerksters van 16 en 17 jaar oud in Bureau Brabant wat een van de overvallen met hen heeft gedaan: “Ik viel in elkaar van angst.”
Profielfoto van Marlou van den Broek
Geschreven door
Marlou van den Broek

Op 16 november werd de supermarkt voor de derde keer overvallen. De dader kwam rond half acht ’s avonds de winkel binnen en liep meteen op de servicebalie af, waar een van de twee medewerksters stond. “Hij trok zijn wapen en richtte het op mijn borst. Ik was helemaal in shock en ik wist niet wat er gebeurde”, vertelt ze. 

De overvaller eiste geld en dat gaf ze, alleen het was niet genoeg. Hij liep naar een kassa waar de andere medewerkster zat. Ook zij werd bedreigd met een vuurwapen: “Hij hield z’n pistool tegen mijn zij en eiste geld. Ik gaf het aan hem, maar hij rende al snel weg omdat mijn collega om hulp riep”, vertelt ze. “Ik viel daarna in elkaar van angst en verdriet. Alles kwam er toen uit.”

Nog steeds impact
De medewerkster van de servicebalie laat weten dat het nog steeds invloed op haar heeft: “Het had eerst heel veel invloed op mijn concentratie op school. Nu schrik ik nog als mensen in zwarte kleding binnenkomen. Dan denk je: zal het diegene weer zijn of zal het weer opnieuw gebeuren?”

Ook op de medewerkster van de kassa heeft het nog invloed: “Ik wil gewoon weer rustig naar mijn werk kunnen gaan.”

Vorige week vrijdag was het voor de vierde keer raak: twee donkere mannen probeerden met grof geweld de supermarkt binnen te komen. De kassamedewerkers waren op dat moment de kassa’s aan het legen. Het lukte ze niet om binnen te komen, omdat de winkel dicht was. Maar de medewerkers van die avond waren opnieuw in shock. 

Wachten op privacy instellingen...

 

Verder in Bureau Brabant
De politie is nog op zoek naar daders van de volgende drie zaken. De daders zijn in alle zaken op camera te zien. 

De eerste zaak gaat over een woninginbraak op de Haagdoorn in Geldrop. Vier mannen tussen de 20 en 30 jaar oud dringen een huis binnen en doorzoeken meerdere kamers. Uiteindelijk vinden ze een flink bedrag aan contant geld. Daarnaast nemen ze sieraden mee. Via de tuin gaan ze er dan vervolgens weer vandoor. 

De tweede zaak speelt zich af in een supermarkt in Cuijk. Een man met een Adidas-trainingsjack en een Ajax-trainingsbroek komt aan de achterkant van de winkel aanfietsen. Via de personeelsingang loopt hij naar binnen. Binnen tien seconden staat hij weer buiten met een zwarte handtas, die later van een van de winkelmedewerkers bleek te zijn.

Als laatste is de politie nog op zoek naar een vrouw die in Bergen op Zoom een bedrag pint met de pinpas van een 71-jarige vrouw. Haar portemonnee is een tijd geleden gestolen. 

Heb je een tip over een van deze zaken? Bel dan naar 0800-6070. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.