Vleesfraude: Willy Selten mogelijk langer de gevangenis in

6 februari 2019 om 14:27
nl
Vleesverwerker Willy Selten uit Oss moet mogelijk langer de cel in dan de straf die de rechtbank in Den Bosch hem oplegde. De vleesverwerker kreeg in 2015 tweeënhalf jaar cel wegens fraude. De advocaat-generaal bij het gerechtshof in Den Bosch eiste woensdag vier jaar gevangenisstraf.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Volgens hem heeft Selten zich van begin 2011 tot en met maart 2013 schuldig gemaakt aan valsheid in geschrifte. Hij zou rundvlees hebben verkocht, terwijl het in werkelijkheid goedkoper paardenvlees was.

LEES OOK:  Tweeënhalf jaar cel voor Willy Selten uit Oss voor vleesschandaal

Paardenvlees en rundvlees gemengd
Volgens de tenlastelegging werd bij zijn vleesgroothandel in Oss goedkoop paardenvlees gemengd met duurder rundvlees en verkocht als puur rundvlees. De praktijken kwamen in 2013 aan het licht toen de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) binnenviel bij zijn bedrijf.

Eerder werd bij de rechtbank gezegd dat er in totaal 336.000 kilo paardenvlees was verkocht als rundvlees. De officier van justitie eiste toen vijf jaar cel; de rechter vond tweeënhalf jaar met aftrek van de tijd dat Selten vast heeft gezeten genoeg. De aanklager ging daarop in hoger beroep, net als de nu 49-jarige vleesverwerker.

Selten en vrouw overvallen
Vorig jaar april kwam Selten in het nieuws, toen zijn huis in het Belgische Dessel werd overvallen. Zowel hij als zijn vrouw werd hierbij bedreigd én mishandeld, meldde de Gazet van Antwerpen toen. De Belgische krant sloot niet uit dat er sprake was van ‘een afrekening uit het Nederlandse vleesmilieu.

Het hof heeft besloten dat ze toch nog twee getuigen willen spreken. Wanneer de uitspraak is in deze zaak is nog onduidelijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.