Zes gewonden na ongeluk met vrachtwagens op A50

15 februari 2019 om 16:58
nl
Bij het ongeluk met drie vrachtwagens en verschillende auto's op de snelweg A50 tussen Nistelrode en Ravenstein zijn vrijdagmiddag zes gewonden gevallen. Twee van de slachtoffers zijn zwaargewond naar het Radboudumc in Nijmegen vervoerd. De andere vier gewonden zijn naar ziekenhuizen in de regio gebracht.
Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

De verkeerschaos was groot, het verkeer rond de plek van het ongeluk liep vast op zowel de A50 als de A59. Twee vrachtwagens botsten vrijdagmiddag op elkaar ter hoogte van Ravenstein. Er ontstond een flinke file, waar niet veel later, zes kilometer verderop, een andere vrachtwagen op in reed. Dit bevestigde de politie Oost-Brabant vrijdagavond.  De gewonden zijn automobilisten van personenauto's die door de truck werden geramd.

Twee zwaargewonden
De hulpdiensten waren aanwezig, waaronder twee traumahelikopters. Daarnaast landde er een politiehelikopter. Volgens een omstander vertrokken er vier ambulances met spoed naar ziekenhuizen. De politie Oost-Brabant spreekt over zes gewonden, waaronder twee zwaargewonde personen die naar het Radboud in Nijmegen zijn gebracht. De andere gewonden zijn naar verschillende ziekenhuizen gebracht. Het onderzoek naar de toedracht van het ongeluk is gaande.

Wachten op privacy instellingen...

Vanwege de ravage op de weg ontstonden er flinke files. Verkeer moest rekening houden met twee uur vertraging. Vrijdagavond rond middernacht was de A50 richting Nijmegen, ter hoogte van knooppunt Paalgraven, nog steeds afgesloten. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.