'Het zijn kleine Picassootjes', Eline Nagelkerke hoopt op finale Lekkerste Brabantse Worstenbroodje

19 februari 2019 om 08:46
nl
Voor ongeveer 50 Brabantse vmbo- en mbo-scholieren met een grote liefde voor de typische provinciale lekkernij is het vandaag een meer dan spannende dag. Vanaf tien uur mogen zij namelijk hun eindresultaat indienen in de jacht op een finaleplaats voor het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje van 2019. Een van de deelneemsters is de 12-jarige Eline Nagelkerke uit Oudenbosch, vorig jaar de winnares in de categorie thuisbakkers.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

Niet zo vreemd natuurlijk, aangezien ze opgroeit in het inmiddels landelijk bekende gezin Nagelkerke (van deelname aan het televisieprogramma 'Een huis vol'). Echte spanning voelt ze niet, wel enige druk. ‘Maar ik denk dat het wel goed gaat komen.’

De tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Eline, zo blijkt ook uit de reactie van vader Jan, heeft het letterlijk in de vingers en is een Pietje Precies. "Picassootjes", luidt het oordeel van de baas zelf. Van de acht kinderen die Jan heeft, heeft Eline de meeste passie voor bakken. "Het is eigenlijk een mini me, maar dan vrouwelijk", lacht Jan. 

De worstenbroodjes kunnen vanaf tien uur worden ingeleverd bij het Cingel College in Breda. Om twaalf uur sluit de deelname. Na de lunch legt de jury de ingeleverde broodjes langs de culinaire meetlat. In elk van de drie categorieën worden vijf finalisten aangewezen. Wie overigens denkt dat Eline dankzij papa en mama over een enorme voorsprong beschikt: de finalisten moeten tijdens de finale hun worstenbroodje allemaal in dezelfde keuken maken. 

Lees alles over de verkiezing van ‘Het lekkerste Brabantse worstenbroodje’ op www.omroepbrabant.nl/worstenbroodje 

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.