Video

Wie heeft de lekkerste? Jonge bakkers strijden om finale worstenbroodverkiezing

19 februari 2019 om 10:43
nl
Na een flinke poos zwoegen en zweten, is het moment van de waarheid daar. Ongeveer 50 leerlingen van Brabantse vmbo- en mbo-scholen tonen hún perfecte creatie aan de jury. Ook voor de thuisbakkers is het D-day. Ze horen dinsdagmiddag allemaal of ze de finale van het 'Lekkerste Brabantse Worstenbroodje' hebben gehaald.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Vanaf tien uur stromen de jonge bakkers binnen met hun heerlijke ruikende, verse broodjes. Met een grote glimlach toont Dianne van Middelkoop uit Gorinchem haar pronkstukken. "Ik ben heel trots!" Ze zit op het Cingel College in Breda, waar de broodjes ingeleverd moeten worden. Ook als is ze geen Brabantse, ze denkt wel te kunnen winnen. "Ook buiten Brabant kunnen ze de lekkerste broodjes maken."

Wachten op privacy instellingen...


Passie

Ook Julia, Claudia, Sem en Amber van het Hub van Doornecollege in Deurne waren er vroeg bij. Onderling is de competitie hoog. "Dit zijn de lekkerste! Hier zit veel passie in", zegt Sem vastberaden. Daar is Amber het niet mee eens. "Mijn broodjes zijn beter dan alle andere bij elkaar."

Wachten op privacy instellingen...


Finale

Om twaalf uur moesten alle broodjes zijn ingeleverd. Daarna keurt een deskundige jury de ingeleverde broodjes. Niet alleen de jonge bakkers, maar ook de professionele bakkers of slagers uit Brabant krijgen dinsdag te horen of ze de finale hebben gehaald.

De winnaar van het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje krijgt woensdag 27 maart de wisseltrofee uit handen van Cora van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat.

Vrijdag 29 maart is de strijd om het 'Lekkerste Brabantse Worstenbroodje' te zien op Omroep Brabant televisie.

Lees alles over de verkiezing van ‘Het lekkerste Brabantse worstenbroodje’ op www.omroepbrabant.nl/worstenbroodje 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.