De provincie wil meer stemmers richting stembus en Huub Hangop moet daarvoor zorgen

DEN BOSCH - Brabant bungelt traditioneel onderaan als het gaat over de opkomst tijdens verkiezingen. Nieuw wapen in de strijd tegen lage opkomstcijfers is zanger Huub Hangop. In opdracht van de provincie bedacht hij een potentiƫle carnavalskraker: 'Ik kies voor Brabant'. De bijbehorende videoclip werd donderdag gelanceerd, een maand voor de Provinciale Statenverkiezingen.

Aan het enthousiasme van Huub Hangop ligt het niet en ook het refrein zingt lekker mee. De provincie hoopt dat cafés tijdens carnaval dit nummer draaien en dat iedereen meezingt. Zoals Huub Hangop er zelf eerder over zei: "Soms moet je een serieuze boodschap op een vrolijke manier verpakken." 

 

 

 

De videoclip bij het lied 'Ik kies voor Brabant' is afgelopen week opgenomen toen 75 prinsen carnaval uit Brabant bij de commissaris van de Koning waren voor de jaarlijkse sleuteldragersborrel. 

LEES OOK: Brabantse Prinsen draaien warm op Sleuteldragersborrel

Met de opkomst van 48 procent bij de Provinciale Statenverkiezingen van 2015 in het achterhoofd, wordt nu in Brabant alles uit de kast gehaald om de opkomst op 20 maart te verbeteren. 

LEES OOK:Hoe komt Brabant van die hatelijke laatste plaats af?

Behalve deze ludieke actie zijn natuurlijk ook meer serieuze acties ingezet, zoals debatbijeenkomsten op hogescholen en een open dag op 16 maart in het provinciehuis in Den Bosch. Verder worden Brabanders door bekende provinciegenoten opgeroepen om vooral te kiezen voor Brabant op 20 maart.