Dit kun je met carnaval verwachten bij Omroep Brabant: van 3 Uurkes Vurraf tot Dweilradio

26 februari 2019 om 10:00
Vrijdag is het weer carnaval.
Vrijdag is het weer carnaval.
Het aftellen is begonnen! Vrijdag gaan in Brabant alle remmen los tijdens carnaval. Ook bij Omroep Brabant wordt het hossen, feesten en meezingen met carnavalsliedjes. En natuurlijk mogen de mooie carnavalsoptochten niet vergeten worden. Alles wat je bij ons kan zien, horen, en luisteren zetten wij voor je op een rijtje.
Profielfoto van Marlou van den Broek
Geschreven door
Marlou van den Broek

Van vrijdagmiddag 1 maart tot en met woensdagmiddag 6 maart brengt Omroep Brabant maar liefst 24 uur per dag carnaval op internet, televisie en radio. Verslaggevers gaan in heel Brabant op zoek naar de leukste feesten en de grappigste carnavalsvierders, en op TV en op internet kun je live de grote optochten volgen. 

Wat kun je nog meer verwachten?

3 Uurkes Vurraf
Frans Bauer, Corry Konings, Pater Moeskroen, Dennie Christian, Gebroeders Ko, René Schuurmans, De Deurzakkers, Lawineboys, Snollebollekes, Lamme Frans, De Alpenzusjes en het Feestteam: allemaal zijn ze bij ‘3 Uurkes Vurraf’. Ook zal de winnaar van Kies je Kraker er zijn, de carnavalsliedjeswedstrijd van Omroep Brabant

Het is dé aftrap van het Brabantse carnaval waar je drie uur lang de populairste carnavalsmuziek van 2019 hoort. Veel nieuwe hits zijn er ook te horen. Zo kennen we De Deurzakkers natuurlijk van de populaire liedjes ‘Zak ‘es lekker door’ en ‘Het feest kan beginnen’, maar dit jaar hebben ze een nieuwe hit

Wachten op privacy instellingen...

 

Ook Lamme Frans kan natuurlijk niet achterblijven. Buiten zijn bekende liedjes als ‘Wakker met een biertje!’ en ‘Ik laat je thuis’, zal hij de mensen met zijn nieuwe hit ‘Zuipschuit’ weer flink laten hossen en feesten: 

Wachten op privacy instellingen...


2 Uurkes Vurgloeie
Voordat we aftrappen met 3 Uurkes Vurraf, gaan we eerst nog even twee uur ‘vurgloeie’, oftewel: dan begint de voorpret. We proeven de sfeer bij de carnavalsvierders en er zijn interviews te zien met de artiesten. 

2 Uurkes Vurgloeie is 1 maart om 13.00 uur te horen en te zien op radio en TV. 

Carnavalsoptochten
Wat is carnaval zonder carnavalsoptochten? Omroep Brabant zendt verschillende optochten LIVE uit en anderen op een later tijdstip. We nemen je mee naar de volgende optochten: 


  • Zaterdag 2 maart vanaf 13.45 uur LIVE: optocht Eindhoven

  • Zaterdag 2 maart vanaf 19.30 uur LIVE: de lichtjesoptocht in Standdaarbuiten

  • Zondag 3 maart vanaf 10.30 uur: optocht Roosendaal

  • Zondag 3 maart vanaf 13.20 uur LIVE: optocht Tilburg 

  • Maandag 4 maart vanaf 10.30 uur: optocht Prinsenbeek 

  • Maandag 4 maart vanaf 14.00 uur: LIVE optocht Den Bosch 

  • Dinsdag 5 maart vanaf 10.30 uur: optocht Breda 

 

 

Omroep Brabant kan dit niet alleen doen, hiervoor wordt samengewerkt met lokale/streekomroepen ZuidWest TV, Dtv, ETV en Baronie TV voor de optochten van Roosendaal, Den Bosch, Prinsenbeek en Breda. 

De optochten zijn te zien op TV, internet en Facebook. 

Kruikenstad in Koor
Omroep Brabant zendt de ‘Kruikenstad in Koor’ dit jaar weer live uit. Het meezingevenement voor carnavalsvierders trekt op carnavalsmaandag heel Kruikenstad naar de Heuvel in Tilburg om vanaf 20.11 uur samen te zingen en te hossen. En je kunt thuis zo hard als je wilt meezingen, omdat alles ondertiteld wordt. 

Fijnfisjenie Café
Vanuit het Fijnfisjenie Café van Omroep Brabant in Son kun je een blik werpen op carnavallend Brabant. Iedere carnavalsdag vanaf 13.00 uur zie je optredens, gasten, verslaggevers op pad in heel de provincie met het Brabants Buske, de mooiste optochten, de leukste clips uit 3 Uurkes Vurraf, de leukste tonpraters en vooral heel veel feestvierende Brabanders.

#Fijnfisjenie
Deel je foto met #fijnfisjenie en maak kans om hem terug te zien op TV of social media van Omroep Brabant. 

Dweilradio
Ook op radio is het 24 uur per dag carnaval. Buiten 2 Uurkes Vurgloeie en 3 Uurkes Vurraf, kun je alle dagen van 09.00 uur tot 18.00 live luisteren naar dweilradio. Zaterdag vanuit Roosendaal, zondag vanuit Tilburg, maandag vanuit Den Bosch en dinsdag vanuit Bergen op Zoom. 

Brabantse Nachten Zijn Lang
Daarnaast is er vanaf vrijdag tot en met maandag elke nacht tussen 00.00 en 03.00 uur live radio in ‘Brabantse Nachten Zijn Lang Carnaval’. Een absolute aanrader voor alle nachtbrakers, feestvierders die nog niet naar bed willen en natuurlijk taxichauffeurs en snackbareigenaren. Luisteraars kunnen naar de studio bellen voor verzoekjes en om te vertellen hoe zij hun carnaval beleven.

Kullekestocht
Op 31 maart sluiten we het carnavalsseizoen af met een halfvastenoptocht, live vanuit Molenschot. Daarvoor nodigen we alle eenlingen en duo's uit van de optochten in Brabant om nog één keer hun ding te doen in een feestelijke optocht. Meedoen? Stuur een email naar [email protected]  

 

 

Meer informatie over carnaval 2019 op Omroep Brabant
Op internet is er een speciale carnavalssite omroepbrabant.nl/carnaval2019 waar je precies terug kunt zien wat er op Omroep Brabant te zien en horen is tijdens carnaval. 

Tip ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...