'Koning' van het baanwielrennen Harrie Lavreysen feest nog even door: 'Het is carnaval hè!'

4 maart 2019 om 12:30
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Gouden medailles voor Harrie Lavreysen. (Foto: Rogier van Son)
1/2 Wereldkampioen baanwielrennen Lavreysen weer terug in Nederland
Voor baanwielrenner Harrie Lavreysen zit het feest er na het behalen van twee gouden medailles tijdens het WK nog niet op. De kersverse koning van de sprint landde maandagochtend op Schiphol. De krachtpatser uit Luyksgestel vertelde tegen onze verslaggever dat hij nog wel even doorgaat met vieren. "Het is carnaval natuurlijk. Dus een beetje feesten kan wel", zei hij.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door
Sandra Kagie

Zondagmiddag won Lavreysen het koningsnummer op de baan: de sprint. Hij versloeg in twee heats zijn team- en landgenoot Jeffrey Hoogland. Samen met onder meer diezelfde Hoogland veroverde hij eerder goud op de teamsprint tijdens het WK dat gehouden werd in het Poolse Pruszkow.

Wachten op privacy instellingen...


Goed gevierd
Lavreysen gaf op Schiphol aan zijn gouden medailles al goed te hebben gevierd zondag. Dit met heel het team op een 'mooie afterparty'. Niet zo gek, want het Nederlands team beleefde met zes gouden medailles het meest succesvolle WK baanwielrennen ooit. 

Wachten op privacy instellingen...

Succesvol BMX'er
Lavreysen begon ooit op een BMX fiets en was tot 2016 een zeer getalenteerde BMX’er. Hij werd drie keer Europees- en Nederlands kampioen, maar door veel blessures aan zijn schouders door valpartijen kon hij hier niet mee doorgaan. 

De bondscoach van het baanwielrennen zag potentie in Lavreysen en gaf hem een nieuwe kans op de baan. Wat uiteindelijk enorm succesvol heeft uitgepakt. 

Huldiging
De gemeente Bergeijk wil de baanwielrenner graag huldigen. Ze zijn dan ook druk bezig met de voorbereidingen hiervoor. Het is nog onduidelijk wanneer de huldiging plaatsvindt. 

Wachten op privacy instellingen...

 

Wachten op privacy instellingen...