Baanwielrenner Harrie Lavreysen maakt zich op voor huldiging: 'Ik ga wel een biertje drinken'

7 maart 2019 om 13:37
nl
“Ik ga wel een biertje drinken vanavond”, baanwielrenner Harrie Lavreysen (21) heeft zin in zijn huldiging donderdagavond in zijn woonplaats Luyksgestel. Zondag won hij goud op het wereldkampioenschap baanwielrennen. De voorbereidingen voor de huldiging zijn in volle gang, zo ook bij de sprinter zelf: “Ik ga nog even naar de kapper, wil er natuurlijk wel goed uitzien.”
Profielfoto van Linda Bak
Geschreven door
Linda Bak

Volg de huldiging donderdagavond vanaf half zeven live via de app en website van Omroep Brabant. 

De afgelopen dagen waren hectisch voor de baanwielrenner. “Ik heb het druk, maar het gaat wel heel goed met me”, vertelt hij. Hij weet nog niet hoe de avond eruit gaat zien. “Wat ik wel weet is dat ik thuis word opgehaald. Misschien wel met een carnavalswagen”, lacht hij. “Ik laat het op me af komen, ik hoop dat het een leuke avond gaat worden.”

Na alle drukte heeft de wielrenner naar eigen zeggen wel een vakantie verdiend. “Mijn vriendin en ik gaan na de huldiging lekker naar Spanje.” Maar eerst wordt er nog feest gevierd in Luyksgestel. Op de Gestelplaetse, bij de kerk in Luyksgestel, zal burgemeester Arinda Callewaert de baanwielrenner feliciteren, toespreken en huldigen. 

Wachten op privacy instellingen...

 

Tweede gouden medaille
Lavreysen werd afgelopen zondag wereldkampioen baanwielrennen. De sprinter versloeg zijn teamgenoot Jeffrey Hoogland in het Poolse Pruszkow en ging er met de gouden medaille vandoor. De baanwielrenner won eerder die week samen met zijn collega’s ook al goud op de teamsprint. De Nederlandse mannen versloegen Frankrijk in de finale. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.