Michael van Gerwen laat riante voorsprong uit handen glippen en speelt gelijk in krankzinnige pot

7 maart 2019 om 22:28
nl
'De krankzinnige wedstrijd in de Premier League darts tussen Vlijmenaar Michael van Gerwen en de 'schommelende Schot' John Henderson heeft donderdagavond geen winnaar opgeleverd. In een verschrikkelijk hoog tempo gooiden Van Gerwen en Henderson een groot gedeelte van de partij allebei dik boven de 100 gemiddeld. Van Gerwen stond 5-2 voor, maar gaf die voorsprong uit handen. Het werd 6-6.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Voor Henderson was de wedstrijd in Aberdeen een thuiswedstrijd. De mondiale nummer 21 werd op handen gedragen door het Schotse publiek. Toch bleef Van Gerwen koel in het hol van de leeuw en pakte hij de eerste leg

Van Gerwen maakte een niet al te beste week door, nadat hij vorige week voor het eerst verloor in de Premier League en een dag later door Mervyn King naar huis werd gestuurd tijdens het UK Open. Toch was daar donderdagavond niets van terug te zien. De darter uit Vlijmen gooide ijzersterk en miste in de beginfase nagenoeg niks. Nadat hij ook de tweede en derde leg pakte, leek een makkelijke overwinning in de maak. 

Steun
Het Schotse publiek bleef desondanks achter Henderson staan en dat leek de Schot vleugels te geven. In de vierde leg wist hij op het scorebord te komen en dat deed de arena in Aberdeen ontploffen. Na elke 180-score of legwinst van Henderson werden er liters bier in de lucht gegooid. 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Hoog gemiddelde
De sfeer was top, maar dat was het niveau van de wedstrijd ook. Van Gerwen en Henderson stonden beide dik boven de 100 gemiddeld te gooien het grootste gedeelte van de wedstrijd. Na zeven legs stond Van Gerwen 116 (!) gemiddeld te gooien. Op dat moment kwam Van Gerwen ook op een riante 5-2 voorsprong. 

Spanning
De punten leken op dat moment binnen, maar door missers van ‘Mighty Mike’ kon Henderson terugkomen tot 5-4. Van Gerwen begon vervolgens sterk aan leg tien. De mondiale nummer één begon met een 177-score en kon uiteindelijk makkelijk een punt binnen hengelen. Van Gerwen had nog één leg nodig voor de winst en mocht de elfde leg zelfs beginnen, maar hij gooide juist die leg ver onder zijn niveau. Henderson bracht de spanning volledig terug en gooide tops uit: 6-5. 

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Opnieuw begon Van Gerwen ijzersterk. Het was de laatste en allesbeslissende leg, maar Henderson bood veerkracht en bleef bij. Nadat Van Gerwen een 132-finish miste, stond Henderson op 57 te wachten nadat hij opnieuw een 180-score had gegooid. Ook nu bleef de Schotse publiekslieveling koel en zorgde hij via een rake pijl op dubbel twintig er voor dat Van Gerwen slechts met een punt naar huis gaat. 

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.