Politie geeft foto's vrij van overvallers juwelier Breda

BREDA - De politie heeft beelden vrijgegeven van de gewelddadige overval op juwelier Pertijs in Breda. Op vier foto's zijn de vier overvallers te zien. Twee van hen hebben een bivakmuts op, twee anderen zijn herkenbaar in beeld. Die twee deden zich voor als klanten en belden netjes aan. Ze namen dure horloges mee.

Zodra de beveiliger de deur voor hen opendoet, wordt de zaak overvallen. Een van de klanten raakt gewond, net als een beveiliger. In de winkel is veel schade aangericht. "De beveiliger heeft een schedelbreuk. Hij is keihard op zijn hoofd geslagen", vertelt eigenaar Paul Pertijs aan Omroep Brabant. De klant probeerde te vluchten. "Hij werd op zijn borst en hoofd geslagen." De beveiliger moest naar het ziekenhuis, de klant hoefde niet behandeld te worden.

LEES OOK: Juwelier blijft tot vrijdag dicht: 'Erg geschrokken van overval, maar gelukkig geen zwaargewonden'

Etalage
De overvallers kwamen lopend vanaf de richting van de Ginnekenweg en hadden hun gezichten niet bedekt. Ze keken eerst in de etalage, zegt Paul Pertijs. "Ze wezen wat spullen aan. Onze beveiliger deed de deur open. Toen sloeg bij hem toch de twijfel toe, hij had geen fijn gevoel. Maar het was al te laat. De deur stond op een kier en de overvallers duwden hem weg en sloegen op hem in."

Bivakmutsen
Volgens de politie stopt kort daarna een Volkswagen Golf voor de zaak. Daar stappen de twee andere overvallers uit. Ze dragen allebei een bivakmuts. Ook zij stormen de winkel binnen. Er wordt geschoten, maar niemand raakt gewond door de kogels.

LEES OOK: Overvallen juwelier bedolven onder de bloemen: 'De schrik zit er nog goed in'

Dure horloges
Pertijs: "Een de mannen bleef bij de gewonde beveiliger staan, de andere drie renden naar achteren. Daar lagen dure horloges. Ze wisten precies wat ze deden." Volgens de juwelier schoten de overvallers met losse flodders. "Waarschijnlijk om ons af te schrikken."

Na vier minuten rennen de vier overvallers naar buiten en ze stappen in de klaarstaande auto. Die is later teruggevonden op een parkeerplaats aan de Nieuwe Ginnekenstraat. Zowel de auto als de kentekenplaten waren in Amsterdam gestolen. De daders zijn zeer waarschijnlijk overgestapt in een ander voertuig, denkt de politie.

Bekijk hier details over het signalement van de overvallers.

 

Twee van de vier overvallers die de juwelierszaak in Breda overvielen. Foto: Politie

 

Foto's van de andere twee overvallers die de politie vrijgaf. Foto: politie

 

 

Meer over dit onderwerp:
OVERVALLEN BREDA JUWELIERS HOUSE OF PERTIJS