Politie geeft foto's vrij van overvallers juwelier Breda - Omroep Brabant

Politie geeft foto's vrij van overvallers juwelier Breda

8 maart 2019 om 16:04
De politie gaf vrijdag vier foto's van de overvallers vrij.
De politie gaf vrijdag vier foto's van de overvallers vrij.
De politie heeft beelden vrijgegeven van de gewelddadige overval op juwelier Pertijs in Breda. Op vier foto's zijn de vier overvallers te zien. Twee van hen hebben een bivakmuts op, twee anderen zijn herkenbaar in beeld. Die twee deden zich voor als klanten en belden netjes aan. Ze namen dure horloges mee.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door
Malini Witlox

Zodra de beveiliger de deur voor hen opendoet, wordt de zaak overvallen. Een van de klanten raakt gewond, net als een beveiliger. In de winkel is veel schade aangericht. "De beveiliger heeft een schedelbreuk. Hij is keihard op zijn hoofd geslagen", vertelt eigenaar Paul Pertijs aan Omroep Brabant. De klant probeerde te vluchten. "Hij werd op zijn borst en hoofd geslagen." De beveiliger moest naar het ziekenhuis, de klant hoefde niet behandeld te worden.

Etalage
De overvallers kwamen lopend vanaf de richting van de Ginnekenweg en hadden hun gezichten niet bedekt. Ze keken eerst in de etalage, zegt Paul Pertijs. "Ze wezen wat spullen aan. Onze beveiliger deed de deur open. Toen sloeg bij hem toch de twijfel toe, hij had geen fijn gevoel. Maar het was al te laat. De deur stond op een kier en de overvallers duwden hem weg en sloegen op hem in."

Bivakmutsen
Volgens de politie stopt kort daarna een Volkswagen Golf voor de zaak. Daar stappen de twee andere overvallers uit. Ze dragen allebei een bivakmuts. Ook zij stormen de winkel binnen. Er wordt geschoten, maar niemand raakt gewond door de kogels.

Dure horloges
Pertijs: "Een de mannen bleef bij de gewonde beveiliger staan, de andere drie renden naar achteren. Daar lagen dure horloges. Ze wisten precies wat ze deden." Volgens de juwelier schoten de overvallers met losse flodders. "Waarschijnlijk om ons af te schrikken."

Na vier minuten rennen de vier overvallers naar buiten en ze stappen in de klaarstaande auto. Die is later teruggevonden op een parkeerplaats aan de Nieuwe Ginnekenstraat. Zowel de auto als de kentekenplaten waren in Amsterdam gestolen. De daders zijn zeer waarschijnlijk overgestapt in een ander voertuig, denkt de politie.

Bekijk hier details over het signalement van de overvallers.

 

 

 

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...