Acht tips over gewelddadige overval op juwelier in Breda

11 maart 2019 om 14:03
nl
De politie heeft tot nu toe acht tips binnengekregen over de gewelddadige overval op juwelierszaak House of Pertijs in Breda. De zaak wordt deze week behandeld in de opsporingsprogramma's Bureau Brabant en Opsporing Verzocht.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

Volgens woordvoerder Willem van Hooijdonk zijn twee van acht de tips binnengekomen via Meld Misdaad Anoniem. Over de inhoud van de aanwijzingen wil de politie in het belang van het onderzoek niets zeggen, maar Van Hooijdonk noemt de tips 'zeer de moeite waard'. De recherche zoekt de informatie verder uit.

Foto's verdachten
Vrijdag publiceerde de politie foto's van de vier daders. Twee overvallers staan goed herkenbaar op beeld van de bewakingscamera's. Twee andere verdachten hebben bivakmutsen op. Bureau Brabant besteedt maandagavond aandacht aan de zaak op Omroep Brabant. Dinsdag wordt dat ook gedaan door Opsporing Verzocht op AVROTROS.

De overval gebeurde vorige week woensdag op klaarlichte dag. Twee mannen deden zich voor als klanten en belden aan bij de juwelierszaak. Toen de beveiliger opendeed, werd hij op zijn hoofd geslagen. Daarop kwamen nog twee gemaskerde overvallers de zaak binnen. Ze gingen er met dure horloges vandoor.

Schedelbreuk
De beveiliger van de winkel liep een schedelbreuk op. Een klant die zichzelf in veiligheid probeerde te brengen, raakte lichtgewond. Bij de overval werd ook geschoten, maar niemand werd geraakt. De overvallers zijn nog voortvluchtig.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.