Stroomstoring na brand bij zorginstelling Udenhout opgelost

UDENHOUT - Door een brand bij zorginstelling Vincentius in Udenhout viel donderdagochtend in een deel van het dorp de stroom uit. Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant ging het om zo'n 130 aansluitingen. Rond tien uur was de elektriciteit hersteld. Alleen de zorginstelling zelf zit nog zonder elektriciteit.

De brand brak rond halfnegen uit in de kelder van de zorginstelling aan de Schoorstraat. In het gebouw waren op dat moment geen cliënten aanwezig. 

Veel rook
Medewerkers ontdekten het vuur en hebben het pand ontruimd. Bij de brand kwam veel rook vrij. De brandweer had moeite om het vuur te bestrijden, omdat de vuurhaard in de kelder zat. Rond kwart voor tien werd het sein brand meester gegeven.

Netbeheerder Enexis kwam ter plaatse om te kijken hoe de elektriciteit zo snel mogelijk hersteld kon worden. Naar verwachting zou dat drie tot vier uur duren, maar de storing in de omgeving van de zorginstelling werd eerder opgelost. 

Aggregaat
Het gebouw dat werd getroffen door de brand heeft nog geen stroom. Er wordt gekeken of er een noodaggregaat kan worden ingezet, aldus een woordvoerder.