Nog eens vier scholieren tot werkstraffen veroordeeld voor aftuigen van Gino uit Bavel

15 maart 2019 om 14:05
nl
Nog eens vier scholieren die betrokken zijn geweest bij een massale vechtpartij in 2017 in Breda, zijn veroordeeld tot werkstraffen. Een zaak is voor onbepaalde tijd uitgesteld. De kinderrechter legde woensdag al werkstraffen op aan vijf andere jongens.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

Bij het geweld in de buurt van het Newmancollege in Breda raakte Gino, een 13-jarige leerling van die school, gewond. De vechtpartij werd gefilmd en op internet gezet. Tien jongeren moesten zich deze week voor de rechter verantwoorden.

Werkstraffen
Donderdag kregen twee jongens werkstraffen van vijftien uur. Twee andere scholieren zijn veroordeeld tot werkstraffen van dertig uur waarvan vijftien uur voorwaardelijk. Ook moet dit duo zich melden bij de jeugdreclassering. Net als de vijf jongens die dinsdag zijn veroordeeld, moeten ze allemaal een schadevergoeding betalen. Eén zaak werd uitgesteld omdat er een tolk nodig is.

De kinderrechter hield in het vonnis onder meer rekening met de jeugdige leeftijd van de daders en het feit dat ze geen strafblad hebben. Ook vindt de rechtbank dat het veel te lang heeft geduurd voordat de zaken aan de rechter zijn voorgelegd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.