'Ontsnapte gevangene PI Vught liep met bezoekers mee naar buiten'

15 maart 2019 om 21:17
nl
De gevangene die vorige week ontsnapte uit de PI in Vught liep gewoon met de bezoekers naar buiten en kon zo de auto in stappen. Hij zag na het bezoekuur kans zich ongezien te voegen bij de groep bezoekers die op het punt stond te vertrekken. Dat meldt het Brabants Dagblad vrijdagavond.
Profielfoto van Eva van der Weele
Geschreven door
Eva van der Weele

Niemand had wat gezien en de gedetineerde werd ruim twee uur later pas gemist. “Dat was op één van de vier dagelijkse telmomenten in het Huis van Bewaring van de PI Vught. Elke gedetineerde moet dan naar z'n cel. De deur gaat op slot en pas de volgende ochtend om half acht open'', aldus woordvoerder Robert Meijer in een interview met de krant.

Terrein doorzocht
De cel van de man die vastzat voor het neersteken van een Turkse vader in Oss bleek leeg. "Volgens de standaardprocedure worden eerst de inrichting en het omliggende terrein doorzocht. Daar was hij niet. Dus werd meteen de politie gealarmeerd. Daarna zagen we op camerabeelden terug dat hij 's middags in een auto was gestapt.” Zondag aan het begin van de middag werd de ontsnapte gevangene aangetroffen in een brandgang in Oss en weer opgepakt.

LEES OOK: Ontsnapte gevangene PI Vught zat vast voor neersteken vader in Oss

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.