Video

NAC-aanvoerder Menno Koch schaamt zich voor ontslag Mitchell van der Gaag

19 maart 2019 om 12:51
nl
De selectie van NAC staat vanaf dinsdag niet meer onder leiding van Mitchell van der Gaag. De oefenmeester besloot op te stappen bij de Bredase hekkensluiter en dat nieuws is hard aangekomen bij aanvoerder Menno Koch.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

De centrale verdediger stond als aanvoerder de aanwezige media te woord en reageerde voor het eerst op het vertrek van de 47-jarige Van der Gaag.

Harde tik
"Dit is voor mij persoonlijk een heel harde tik", zegt Koch na de eerste training zonder Van der Gaag. "We hebben het maandagavond pas te horen gekregen. Ik merkte wel dat hij ten einde raad was, maar ik had geen andere houding verwacht na zaterdagavond." Koch geeft aan dat hij zich mede verantwoordelijk voelt voor het vertrek van de trainer.

"Ik voel toch een lichte schaamte voor wat er met hem gebeurt. Ik ben een groot onderdeel van het team en het is heel negatief hoe we ervoor staan, maar daar voel ik me zeker verantwoordelijk voor."

Bekijk het interview en lees verder.

"Ik had het seizoen graag met hem afgemaakt. Wat er nu gaat gebeuren is niet aan mij, maar er zijn nog acht wedstrijden te spelen. Zolang er een kans is, moeten we ons daar aan vast houden."

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

De vraag is nu of het vertrek van de trainer het gewenste schokeffect brengt. Van der Gaag heeft zelf gezegd dat hij hoopt dat vers bloed voor een schokeffect kan zorgen. Koch vindt het moeilijk om daar op te reageren. "Hij zal hopen en denken dat een nieuwe wind kan zorgen voor een kanteling. Ik hoopte op die kanteling met de trainer erbij, maar het is nu niet meer anders."

NAC hervat na de interlandbreak de competitie op zondag 31 maart in eigen huis tegen VVV-Venlo. De club hoopt zo snel mogelijk een opvolger aan te stellen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.