Harry van Raaij over unieke sponsordeal PSV: 'Het had niet beter gekund'

25 maart 2019 om 17:11
nl
Voormalig PSV-voorzitter Harry van Raaij vindt het 'geweldig' dat volgend seizoen Metropoolregio Brainport Eindhoven op het shirt van de Eindhovense club staat. "Als je nu naar Eindhoven kijkt, is Brainport de meest logische opvolger van Philips. Het had niet beter gekund."
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

Het deed Van Raaij pijn toen de naam van Philips drie jaar geleden van het shirt van PSV verdween. Maar Philips terug op het shirt had niet gehoeven. "Op dit moment past Brainport beter bij de tijd. Brainport heeft een veel belangrijkere positie in het bedrijfsleven", vertelt hij aan Omroep Brabant. "Dit is een hele grote dag voor PSV."

'Eindhovense identiteit'
Hoewel een buitenlands bedrijf misschien wel het dubbele zou betalen om op het PSV-shirt te mogen staan, vindt Van Raaij dat het beter is dat het nu een 'Eindhovense naam' is geworden. "Ik ben blij dat wij in Eindhoven blijven met de uitingen. Dat is belangrijk. Brainport is van deze streek. Het past bij onze identiteit. Ik denk dat het wonderwel past."

Het nieuws van de sponsordeal valt in de week van Ajax-PSV, de topper van zondag in de eredivisie. "De jongens zijn nu eigenlijk wel verplicht om te winnen", grapt Van Raaij. "We zullen zien."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.