Michael van Gerwen baalt voor Van Barneveld maar spaart hem donderdag niet: ‘Dat doe ik bij niemand’

27 maart 2019 om 23:57
nl
Michael van Gerwen zal donderdagavond opnieuw vol gas geven als hij zijn tweede Premier League-wedstrijd in Ahoy gooit. De darter uit Vlijmen neemt het op tegen landgenoot Raymond van Barneveld, die nergens meer om speelt. Daar baalt Van Gerwen van, maar dat houdt niet in dat hij ‘Barney’ maar even laat winnen.
Geschreven door

Het zou de clash van de avond moeten worden donderdagavond: Michael van Gerwen tegen Raymond van Barneveld. Het moest de partij worden waarin 'Barney' nog zou strijden voor lijfsbehoud in de Premier League, maar door zijn dikke 7-1 nederlaag tegen Daryl Gurney zal de Hollandse clash een stuk minder beladen zijn. Van Barneveld is na het verlies tegen de Ier uitgeschakeld. Hij kan niet meer van de laatste plaats afkomen en speelt dus nergens meer om.

Wachten op privacy instellingen...

Van Gerwen sprak na afloop na afloop van zijn met 7-1 gewonnen wedstrijd tegen de Schot Peter Wright - waardoor hij de koppositie in de Premier League heroverde - lovend over Van Barneveld, al zal hij die gevoelens donderdag uitschakelen. "Dan ben ik niet zo lief voor hem. Ik hoop dat ik een lekkere wedstrijd tegen hem speel. Ik zal hem nooit sparen, maar dat doe ik bij niemand."

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

'Het zal hem worst zijn wat er met Barney gebeurt'
Dartsverslaggever Arjan van der Giessen wijst erop dat Van Gerwen donderdagavond nog iets recht te zetten heeft tegen 'Barney'. "Vorig jaar verloor hij in Ahoy met 7-5 van hem", herinnert hij zich. "Michael zal er sowieso alles aan doen om donderdagavond te winnen, want voor hem telt maar een ding: de eerste plaats in het klassement, plaatsing voor de play-offs en die winnen. Het zal hem worst zijn wat er met 'Barney' gebeurt."

Maar Van der Giessen hoopt dat de Vlijmenaar Van Barneveld - die bezig is aan zijn laatste jaar als topdarter - niet zal vernederen 'als dat niet hoeft'. Hij wijst op zijn eergevoel. "Hij weet wat Raymond heeft betekend voor het darts in Nederland", benadrukt hij. "Maar opzettelijk pijlen missen en met de handrem erop gooien, zie ik Van Gerwen ook niet doen. Ik hóóp dat Raymond een of twee legs wint en dan alsnog het afscheid krijgt dat hij verdient. Maar ik zie hem absoluut niet gelijkspelen of winnen van Michael."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.