Nieuw brouwerijcafé Frontaal in Breda heeft 600 eigenaars

BREDA - "Het is mooi om te zien dat vooral mensen uit de buurt betrokken willen zijn bij dit project", dat zegt Roel Buckens van brouwerijcafé Frontaal. Zaterdag opende de brouwerij haar deuren in het historische pand van de voormalige snoepfabriek De Faam in Breda.

De crowdfunding om het brouwerijcafé in de voormalige fabriek te starten heeft veel meer opgeleverd dan Roel had verwacht. "We hadden gehoopt 500.000 euro op te halen, maar na een pop-up café in november liep de teller snel op tot meer dan 800.000 euro."Het bedrag werd bijeengebracht door zo'n 600 aandeelhouders.

Bier met eigen naam
De aandeelhouders kunnen geen gratis bier komen drinken in hun café, maar krijgen bijvoorbeeld een biertje met hun naam erop, een koelkast of ze mogen zelf komen brouwen. De deelnemers, die vooral uit de buurt komen, vinden het mooi wat Roel en zijn mensen voor elkaar gekregen hebben. Het terras zat deze zonnige zaterdag al meteen vol.

In de grote ruimte achter het brouwerijcafé wordt de komende tijd de brouwerij verder opgebouwd. Er liggen al oude whisky- en bourbonvaten waar het bier in opgeslagen wordt. Deze vaten geven het bier een speciale smaak.

Meer over dit onderwerp:
BREDA HORECA BROUWERIJCAFÉ FRONTAAL FAAM