Video

Jack H. uit Hoogerheide krijgt acht jaar cel voor doodsteken vriendin met 215 messteken

1 april 2019 om 12:54
nl
Jack H. uit Hoogerheide is maandag veroordeeld tot acht jaar cel voor het doodsteken van zijn vriendin, Lenny Roovers. Hij bracht haar vorig jaar met 215 messteken om het leven. De uitspraak is conform de eis van justitie.
Profielfoto van Tom van den Oetelaar
Geschreven door

Jack H. stak op 10 juli 2018 zijn vriendin Lenny Roovers dood in hun huis aan de Binnenweg in Hoogerheide. Rond acht uur 's morgens belde hij zelf naar de politie om te vertellen dat hij zijn vriendin in de keuken van hun huis had neergestoken. De vrouw overleed een uur later.

De politie vond H. in de omgeving van het huis. Zijn armen en kleding zaten onder het bloed. Volgens de rechter is bewezen dat H. zijn partner 215 keer heeft gestoken en 39 keer heeft gesneden.

Depressies
Uit onderzoek door deskundigen is gebleken dat de man verminderd toerekeningsvatbaar was. Hij zou onder meer lijden aan een psychotische depressie. H. wilde zelfmoord plegen. Toen Lenny dat wilde voorkomen, keerde hij zich tegen haar.

Justitie ging niet uit van moord, omdat H. in een opwelling zou hebben gehandeld. Naast de onvoorwaardelijke straf moet H. ook een schadevergoeding van ruim tweeduizend euro betalen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.