Video

Ernstig zieke PSV-fan Natan mee het veld op dankzij robot: 'Hij liep zelfs de ereronde'

4 april 2019 om 23:49
nl
PSV-aanvoerder Luuk de Jong kwam donderdagavond met een robot het veld op. De 14-jarige Natan kon dankzij die robot thuis alles live (van heel dichtbij) meebeleven via een iPad. De jonge PSV-fan heeft een ernstige vorm van kanker en kan vanwege zijn behandeling niet naar het stadion komen.
Profielfoto van Joost van Erp
Geschreven door
Joost van Erp

"Een prachtig initiatief van PSV en de PSV Foundation. Voor de kinderen levert dit een geweldige ervaring op", vertelt De Jong na de met 4-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle.

Hoe werkt dat nu precies met zo'n robot? De Jong: "Ik zie Natan niet, hij mij wel. Via een microfoon kunnen we praten. Van de week heb ik hem al gesproken via de robot. Een hele leuke jongen. Toen hebben we gepraat over vandaag. Ik heb hem dus het veld mee opgenomen en ook na afloop mocht hij mee met de ereronde."

Bekijk de video in de tweet. De tekst gaat daaronder verder.

Wachten op privacy instellingen...

Denzel Dumfries is de favoriete speler van Natan, vertelt De Jong. "Ik ben naar Denzel toegegaan. Ze hebben even met elkaar kunnen praten. Voor zo'n jongen is dat natuurlijk geweldig."

LEES OOK: Ernstig zieke kinderen kunnen nu dankzij robot aan de hand van PSV-speler het veld op
De aanvoerder van PSV is dus erg te spreken over het project met de robot. "De fans zijn er op deze manier echt live bij. Dat is iets heel unieks. Fantastisch dat dat bij PSV wordt gedaan. Hopelijk kunnen we nog veel meer zieke kinderen op deze manier blij maken."

Bekijk hieronder ook de reactie van De Jong op de 4-0 zege tegen PEC.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.