Brutale straatroof met 'filmische achtervolging', justitie eist 15 maanden celstraf

11 april 2019 om 18:09
nl
De verdachte van een brutale straatroof in Tilburg heeft donderdag vijftien maanden cel waarvan tien maanden voorwaardelijk tegen zich horen eisen. De politie wist de berover in de kraag te vatten na een wilde achtervolging. Daarbij sprong de agent vanaf een geleende fiets op de verdachte.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

De verdachte overviel een 18-jarige jongen uit Oirschot op 10 januari op de Spoorlaan in Tilburg. Hij kreeg hulp van een compagnon. In een bushokje werd een mes op de keel van het slachtoffer gezet. Met vijftig euro buit ging het duo ervandoor.

Geldautomaat
De straatrovers wilden de jongen ook nog laten pinnen, maar hij kon laten zien dat hij geen saldo op zijn rekening had. De daders sloegen op de vlucht, maar werden met behulp van camerabeelden gespot op de Heuvel.

Een agent leende een fiets van een vrouw. Vanaf de fiets wist hij de verdachte al snel in te halen. Hij sprong in zijn nek en hield hem aan. De andere overvaller werd even later in het café aangehouden.

Proeftijd
De verdachte die donderdag voor de rechter moest verschijnen had nog een proeftijd van 21 dagen voor andere misdrijven. Die moet hij ook uitzitten als het aan de officier van justitie ligt. Het is niet bekend wanneer de medeverdachte zich voor de rechter moet verantwoorden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.