Video

150 geluksvogels halen hún plaatsnaambord op: Eethen, Rijswijk, Wijk en Aalburg of Uppel

13 april 2019 om 15:16
nl
Eethen, Drongelen, Genderen, Giessen, Wijk en Aalburg, Rijswijk of Uppel. Honderdvijftig geluksvogels konden zaterdagochtend op de gemeentewerven in Giessen of Werkendam hún plaatsnaambord ophalen. De auto’s reden af en aan en menig plaatsnaambord verdween in de kofferbak van het voertuig of ging onder de arm mee naar huis.
Geschreven door


Op 1 januari gingen Werkendam, Woudrichem en Aalburg op in de nieuwe gemeente Altena. De oude plaatsnaamborden waren zo populair, dat ze in die periode zelfs werden gestolen.

De gemeente Altena besloot de 143 plaatsnaamborden van de 21 verschillende dorpskernen te verkopen voor 25 euro. De opbrengst gaat naar het goede doel. De belangstelling voor de oude plaatsnaamborden was overweldigend. Liefst 850 inwoners schreven in om een plaatsnaambord te bemachtigen.

Unieke kans
Wethouder Roland van Vugt reikte zaterdagochtend de plaatsnaamborden uit.

Wachten op privacy instellingen...

Een inwoner van Uppel had samen met enkele familieleden ingeschreven. "Dit was een unieke kans om een plaatsnaambord te bemachtigen van het dorp waar ik geboren ben. Gelukkig heb ik er nu een", vertelt de man. Ook een inwoner van Veen is blij met zijn bord. "Ik ben opgegroeid in Veen en heb er dertig jaar gewoond. Ik ben trots op het dorp. Ik ga het plaatsnaambord thuis een mooi plekje geven", belooft hij.

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.