Dierenactivisten die show Raveleijn verstoorden, krijgen 100 uur taakstraf voor smaad - Omroep Brabant

Dierenactivisten die show Raveleijn verstoorden, krijgen 100 uur taakstraf voor smaad

15 april 2019 om 12:42
De dierenactivisten verstoorden de  Efteling-show Raveleijn. (Foto: Omroep Brabant)
De dierenactivisten verstoorden de Efteling-show Raveleijn. (Foto: Omroep Brabant)
Vier dierenactivisten die zondag de show Ravelijn in de Efteling verstoorden, hebben maandag van de officier van justitie in Breda een taakstraf van honderd uur gekregen wegens smaad. Ook mogen ze drie maanden niet in het attractiepark komen.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door
Robert te Veele

De activisten, die zichzelf de 'Vegan Strike Group' noemen, zijn tegen brandende dekens die op de paarden liggen tijdens de show. Zondag sprongen ze de arena in op het moment dat het paard voorbij rende. Onder de actievoerders was Peter Janssen, bekend als de Vegan Streaker.

Spandoeken
De twee mannen en twee vrouwen klommen over de balustrade en trokken hun jassen uit. Op hun t-shirts stonden protestteksten en ze hadden spandoeken bij zich. Op een van de doeken stond 'De Efteling toont geen respect voor paarden'. Vrijwel direct werd publiek opgeroepen te vertrekken.

Het protest van de actievoerders was een gevolg van de discussie die een lid van de Partij voor de Dieren op gang bracht deze week. In een tweet noemde medewerker Leonie Gerritsen het een schande dat de dieren met de brandende deken in de show galopperen

Straf zonder rechter
Het Openbaar Ministerie (OM) mag zonder tussenkomst van de rechter een strafbeschikking opleggen. Volgens een woordvoerster van het OM is na verhoor besloten tot deze straf en hebben de vier die geaccepteerd. Als ze het er uiteindelijk toch niet mee eens zijn, kunnen ze binnen twee weken daartegen in beroep gaan. Dan komt het alsnog voor de rechter.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...