Play-offs: TOP Oss bijna verzekerd van deelname, RKC moet nog knokken voor 'hotseat'

EINDHOVEN - Het paasweekend heeft weer voor flink wat wijzigingen gezorgd in het deelnemersveld voor de play-offs om promotie naar de eredivisie. FC Den Bosch is al lang en breed zeker van deelname door de periodetitel, maar na dit weekend kan het TOP Oss ook bijna niet meer ontgaan. Aan de andere kant verspeelde FC Eindhoven de gunstige positie en moet RKC nog flink aan de bak.

Bekijk hieronder de huidige stand van zaken omtrent de play-offs in de Keuken Kampioen Divisie en lees verder de huidige situatie per Brabantse club.

LEES OOK: TOP Oss doet goede zaken voor play-offs, Helmond Sport wint derby met FC Eindhoven

TOP Oss
De ploeg van Klaas Wels kan komende vrijdag de play-offs veiligstellen. TOP neemt het dan in eigen huis op tegen FC Dordrecht. Op dit moment bezet de ploeg uit Oss de zevende plaats in de Keuken Kampioen Divisie en heeft het 56 punten behaald. Met nog twee wedstrijden te gaan en drie ploegen onder zich, kan TOP Oss de play-offs om promotie bijna ruiken.

Resterend programma TOP Oss :

  • FC Dordrecht (thuis)
  • Helmond Sport (uit)

Tekst gaat verder onder de tweet.

LEES OOK: Dromen van de eredivisie: wat gaat TOP Oss doen als promoveren lukt?

RKC
De belangrijke tiende plek in de Keuken Kampioen Divisie wordt momenteel nog bezet door RKC. De zogeheten 'hotseat' geeft nog net recht op de play-offs aan het einde van het seizoen. Toch hijgen MVV en Roda JC de ploeg van Fred Grim in de nek. De laatste twee duels zullen ongekend spannend worden voor de club uit Waalwijk.

Resterend programma RKC Waalwijk:

  • Go Ahead Eagles (uit)
  • FC Eindhoven (thuis)

FC Eindhoven
Het paasweekend had voor FC Eindhoven bijna niet slechter kunnen verlopen. De ploeg van David Nascimento stond er goed op en maakte nog kans om deel te nemen aan de promotiewedstrijden, maar na een nederlaag en een gelijkspel, is de achterstand op nummer tien RKC opgelopen tot vijf punten. Met nog twee duels te gaan, kunnen de promotieplannen van de tweede club uit Eindhoven opgeborgen worden.

Resterend programma FC Eindhoven :

  • Jong AZ (thuis)
  • RKC (uit)

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

Branco van den Boomen baalt (foto: OrangePictures).

FC Den Bosch
De Bosschenaren wisten in januari de tweede periode te winnen en waren sindsdien al verzekerd van deelname aan de play-offs. Maar de ploeg van Wil Boessen presteert de laatste weken op z'n zachtst gezegd niet best. Van de laatste tien duels werden er maar twee gewonnen. Daardoor is Den Bosch afgezakt naar plek zes en komt TOP Oss akelig dichtbij. De Ossenaren zijn FC Den Bosch op een punt genaderd. En plek zes is zeer belangrijk, aangezien die positie op dit moment recht geeft op directe plaatsing voor de tweede ronde van de play-offs.

Resterend programma FC Den Bosch :

  • Roda JC (uit)
  • Go Ahead Eagles (thuis)

De laatste twee speelrondes in de Keuken Kampioen Divisie worden op vrijdag 26 april en vrijdag 3 mei gespeeld.