Honderden supporters met fakkels zwaaien Willem II uit bij vertrek naar bekerfinale

4 mei 2019 om 13:56
Honderden supporters zwaaien de spelersbus uit. (foto: Toby de Kort)
Honderden supporters zwaaien de spelersbus uit. (foto: Toby de Kort)
Even leek het erop alsof Willem II de beker al te pakken had. Honderden supporters met fakkels en vlaggen stonden zaterdagmiddag juichend bij de spelersbus. De spelers vertrokken naar Rotterdam voor de topper tegen Ajax.
Geschreven door

Om zich optimaal voor te bereiden op de eindstrijd tegen Ajax, trainden de Willem II'ers zaterdagochtend besloten. In de middag gingen de spelers de bus in en wordt er koers gezet richting Rotterdam. De fans maakten van de gelegenheid gebruik om de Willem II'ers massaal uit te zwaaien. Het was een vertrek dat de spelers waarschijnlijk nooit meer zullen vergeten.

Bekijk de video in de tweet (en lees verder).

Wachten op privacy instellingen...

'Enorme logistieke operatie'
De supporters zelf reizen zondagmiddag pas af naar Rotterdam. Liefst 18.000 fans van Willem II gaan de voetballers achterna om hen te steunen tijdens de wedstrijd tegen het favoriete Ajax. Voor hen zijn 225 bussen geregeld.

Directeur Bert Fonteijn van busbedrijf Kupers Touringcars spreekt van een 'enorme logistieke operatie'. Het bedrijf heeft zelf ongeveer tachtig bussen in eigendom, maar een deel daarvan wordt al ingezet voor andere klussen. Daarom moest het bedrijf meer dan 150 bussen regelen bij andere touringcarbedrijven. "Die bussen komen echt uit heel Zuid-Nederland.”

Wachten op privacy instellingen...

Geen gedoodverfde winnaar
Willem II reist niet als gedoodverfde winnaar af naar de Kuip. Die rol is voor Ajax, dat dit seizoen grootse indruk maakt. Met name in de Champions League. Daarin schakelde de Amsterdamse club al grote namen uit, zoals Juventus en Real Madrid. Als Ajax woensdag afrekent met Tottenham Hotspur, is de club nog maar een duel verwijderd van de eindzege. Ajax gaat ook aan kop in de Nederlandse eredivisie.

De wedstrijd vindt zondagmiddag plaats in de Kuip. Twee keer eerder won Willem II de beker, in 1944 en 1963. Zondag is Ajax de tegenstander, op weg naar nieuwe roem.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...