Dorpshuisrel voorlopig voorbij: deuren weer open en vrijwilligers weer aan de slag in Sint Anthonis

4 mei 2019 om 16:08
nl
De onrust rondom dorpshuis Oelbroeck in Sint Anthonis lijkt voorbij. Vorige week stapten alle vrijwilligers en ook het bestuur op na een stevige ruzie met de gemeente. Daardoor was het dorpshuis op sterven na dood. De ruzie is bijgelegd en de deuren gaan maandag weer open.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

De ruzie begon over geld. Het bestuur zei 3,2 miljoen euro nodig te hebben voor de renovatie van het dorpshuis. De gemeenteraad besloot dat ze maar 1,4 miljoen euro beschikbaar wilde stellen.

Buiten spel gezet
De bom barstte pas echt, toen de gemeente een extern bureau wilde inschakelen voor de verdere exploitatie van het dorpshuis. Daarna stapten het bestuur en alle vrijwilligers op. Ze voelden zich buitenspel gezet. Met een petitie hoopten ze de gemeente tot een gesprek te dwingen. Dat is nu dus gelukt.

LEES OOK: ‘Vrienden van Sint Tunnis’ hopen met petitie impasse om dorpshuis te doorbreken

'Wapenstilstand'
"Dit is een wapenstilstand", vertelt Hans Rausch, initiatiefnemer van de petitie. "Het is niet zeker dat het dorpshuis na de gesprekken ook open blijft. We zijn heel blij dat we nu weer met elkaar in gesprek zijn."

De gemeente zegt ‘sorry’ tegen de vrijwilligers. Ook de gemeente wil nu graag dat vrijwilligers het dorpshuis, in ieder geval voorlopig, blijven beheren. De kou is nog niet voorgoed uit de lucht. De gemeente en het bestuur gaan de komende twee weken nog met elkaar in gesprek om alles goed uit te praten. Het dorpshuis is tijdens dat gesprek dus weer gewoon open.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!