Video

Politie houdt vrouw (46) aan in ayahuasca-zaak waarbij man overleed na healingsessie

6 mei 2019 om 16:52
nl
De politie heeft een nieuwe verdachte aangehouden in het onderzoek naar het gebruik van ayahuasca tijdens een healingsessie in Eersel. Het gaat om een 46-jarige vrouw uit Rhenen.
Profielfoto van Roxanne Hazenberg
Geschreven door

De Eindhovense recherche startte een onderzoek nadat enkele weken geleden een 31-jarige Hongaarse man dood werd gevonden in Eindhoven. Rechercheurs ontdekten dat hij voor zijn dood deelnam aan een healingsessie in een woning aan de Nieuwstraat in Eersel. Het vermoeden is dat de man daar het verboden ayahuasca heeft gebruikt. Ayahuasca bevat dimethyltryptamine (DMT) en dat wordt gezien als een harddrug.

 

Volgens Inner Mastery International, het bedrijf achter de healingsessies, had de man geen ayahuasca, maar het hallucinerende middel iboga gebruikt en zou hij later zelfmoord hebben gepleegd. De politie gaat er echter nog steeds vanuit dat de man ayahuasca had gebruikt.

Eerder werden er al vier mensen aangehouden. De 46-jarige vrouw uit Rhenen meldde zich maandagochtend op het bureau nadat zij van de recherche hoorde dat zij gezocht werd. Zij wordt net als de twee andere organisatoren verdacht van dood door schuld en overtreding van de Opiumwet. De vrouw zit vast voor onderzoek. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.