Vandalen vernielen binnen halve dag ludiek bord met flitsagent Boaz Adank in Breda

BREDA - De carrière van de Bredase wethouder Boaz Adank als flitsagent was geen lang leven beschoren. Woensdag loerde hij nog fanatiek 'in vermomming' naar snelheidsovertreders op de zuidelijke rondweg. Niet echt, maar vanuit een VW Transporter die was afgebeeld op levensgrote fotoborden. Onverlaten konden de ludieke actie blijkbaar niet waarderen en vernielden binnen een halve dag de verkeersremmende borden.

De twee nepbusjes werden woensdagmiddag langs de Graaf Engelbertlaan geplaatst als nieuwe verstopplek voor de echte flitspolitie. Eigenlijk was het de bedoeling dat de agenten hun meetapparatuur achter een struikgewas konden opstellen, maar vandalen kortwiekten in april die zogenoemde verstopstruiken.

Flitsbusje
Er kwam vervolgens een tijdelijk oplossing in de vorm van een geel bord met de tekst 'Slow Down!'. In de tussentijd werd een foto van het kenmerkende zwarte flitsbusje ontworpen.

LEES OOK: Nieuwe verstopplek voor flitspolitie na snoeien struikgewas in Breda

De vandalen gingen al snel na de plaatsing met spuitbussen aan de slag en uitten om onduidelijke redenen hun ongenoegen met korte kreten zoals 'homo'.

Snelheid handhaven
Wethouder Adank heeft de omwonenden beloofd de maximum snelheid op de rondweg te handhaven. "We beraden ons op vervolgstappen en hopen dat de politie permanent gaat controleren op snelheid."

De flitsagenten staan waarschijnlijk voorlopig weer in het zicht, want om nu achter de besmeurde en vernielde borden te gaan posten...

Zo zag het bord en woensdagmiddag nog uit. (Foto: Perry Roovers)