Video

Spelers RKC dromen af en toe al van eredivisie: 'Dat is altijd mooi, het zou geweldig zijn'

9 mei 2019 om 16:55
nl
RKC Waalwijk begint vrijdagavond aan de play-offs voor promotie naar de eredivisie. In een dubbele ontmoeting met NEC moet de eerste stap gezet worden naar het hoogste niveau. En buiten de spelers van de club zelf had een paar maanden geleden eigenlijk niemand dat gedacht, RKC stond in de winterstop nog vijftiende in de Keuken Kampioen Divisie.
Geschreven door

Stijn Spierings is wel altijd vol overtuiging geweest. “Ik had het wel verwacht toen ik hier in de winter aan kwam. Het was ook één van de doelstellingen om de play-offs te spelen. Of ik dan een ontbrekende puzzelstukje was? Dat weet ik niet. Ik weet wel dat we het iedereen lastig kunnen maken.”

Tekst gaat verder onder de video.

Etienne Vaessen had tijdens de winterstop minder vertrouwen in een mooi einde van het seizoen. “Ik had het niet gedacht, wel gehoopt natuurlijk. Voor het seizoen hebben we uitgesproken dat we de play-offs wilden halen, dat hebben we nu. En als je eenmaal in de play-offs zit, dan moet je voor het hoogst haalbare gaan.”

Zenuwen
Als RKC verder komt in de play-offs neemt de spanning toe, maar op dit moment heerst er in Waalwijk vooral een ontspannen sfeer. "We leven naar de wedstrijd toe. Trainen goed en zitten er lekker in. Als we uitgaan van eigen kracht hoeven we ook niet zenuwachtig te zijn”, geeft Spierings aan.

Vaessen dolt tijdens het interview met zijn medespelers, ook bij de doelman zit het wel goed qua spanning. "Qua zenuwen valt het wel mee. We weten dat we goed kunnen voetballen. Ik ben niet echt zenuwachtig. We zijn echt een team geworden. Voor de winterstop hadden we nogal wat fouten, wisten we goede wedstrijden niet in goede resultaten om te zetten. Dat gaat nu goed.”

Tekst gaat verder onder de video.

'Eerst NEC, lastig zat'
Vaessen wil niet ver vooruit kijken. "We moeten ons eerst focussen op NEC, dat wordt al lastig zat. Af en toe droom ik wel, de eredivisie is altijd mooi natuurlijk. Het zou geweldig zijn. Maar zoals gezegd, eerst focussen op NEC. Dan zien we de eredivisie later wel.”

Spelen in de eredivisie is voor RKC inmiddels al even geleden. In 2014 degradeerde de Waalwijkse ploeg naar het tweede niveau van Nederland. Succesvol was het lang niet, het werd een keer twintigste en twee keer achttiende. Met de achtste plaats van dit seizoen mag het dus weer dromen van eredivisie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.