Paardendief Rowan S. opgepakt voor verduistering van vier paarden

15 mei 2019 om 14:57
nl
De 27-jarige Rowan S. is maandag opgepakt op een recreatiepark in Oost-, West- en Middelbeers voor oplichting en verduistering van vier paarden. Hij deed zich voor als tussenhandelaar en had de paarden doorverkocht zonder hun eigenaars terug te betalen.
Profielfoto van Marlou van den Broek
Geschreven door
Marlou van den Broek

Een paar maanden geleden brachten Hilde Bowe uit Noordwijk, Désiree van Wijk uit het Zuid-Hollandse Groot-Ammers, en Frans Klos uit Zoetermeer hun paard voor de verkoop naar verschillende stallen in Brabant. Via de website wijverkopenuwpaard.nl kwamen ze bij Rowan S. uit, die zich voordeed als tussenhandelaar.

S. gaf verschillende namen op, merkten de slachtoffers. Uiteindelijk verkocht hij de paarden door, maar verdween daarna uit beeld en hield de opbrengst zelf.

Aangifte
Na weken kreeg slachtoffer Desirée een aanvaring met S. toen ze hem toevallig tegenkwam. De confrontatie liep uit de hand. Ze heeft daarna twee aangiftes gedaan: één van oplichting en één van poging tot doodslag. Ook Hilde en Frans deden aangifte nadat ze ontdekten dat hun paard ineens kwijt was.

Uiteindelijk wisten drie van de vier eigenaren hun dier via-via te traceren en terug te bemachtigen.

Oplichting en identiteitsfraude
Rowan S. wordt naast verduistering van vier paarden ook verdacht van oplichting en identiteitsfraude. Hij verbleef op meerdere plaatsen zonder te betalen. De man zit vast voor verder onderzoek.

Vader ontvoerde baby Hannah
S. is een bekende van de politie en de biologische vader van baby Hannah, die in 2018 door S. en haar biologische moeder werd ontvoerd in Eersel. Na die ontvoering, waarvoor beide ouders een celstraf kregen, kwamen ook talloze oplichtpraktijken van S. aan het licht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.