Video

Massagepraktijk van Maud staat helemaal onder water na wolkbreuk: 'Spullen drijven in het rond'

20 mei 2019 om 13:21
nl
Het is puinruimen op veel plekken in Gemert na de wolkbreuk van zondagavond. Een van de zwaarst getroffen mensen is zonder twijfel Maud van Schijndel. Zij runt een massagepraktijk aan de Watermolen. En die staat helemaal onder water.
Profielfoto van Imke van de Laar
Geschreven door

Tot aan haar enkels staat Maud maandagmiddag nog in het water. Maar het was nog veel erger. "Het water stond hier zondagavond wel een meter hoog. Toen ik bij de praktijk aan kwam was er niks meer van over."


Haar massagepraktijk zit in een kelder. Die stroomde tijdens de wolkbreuk vol water. "Ik werd gebeld dat er wat water de kelder in liep. Toen ik eenmaal hier was schrok ik me kapot. Alles stond blank. Dit had ik echt niet verwacht", vertelt Maud.

Alles dreef in het rond
De schade is enorm. "Alle spullen dreven in het rond. De massagetafels, laptop, wasmachine, koelkast, stoelen, noem maar op. Alles was nat en vies."

Op de vraag hoe groot de schade is, kijkt ze vertwijfeld rond. "Ik weet het niet. Zeker duizenden euro's. Maar ik denk dat het misschien nog wel veel meer is dan ik nu kan overzien."

Niet meer te redden
De brandweer is tot diep in de nacht bezig geweest om al het water weg te pompen. "Het water dat er nu nog in staat kregen ze niet meer weg. Ik kreeg te horen dat ze maandag terug zouden komen omdat er hier toch niets meer te redden was."

Maud denkt dat het weken gaat duren voor de praktijk weer gebruikt kan worden. "Als het water weg is, zullen de vloer en de muren ook opnieuw gedaan moeten worden. Gelukkig hebben mensen al ruimtes aangeboden waar wij zolang massages mogen geven. Dat is wel heel mooi."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.