FC Den Bosch ‘doodziek’ na mislopen finale play-offs: ‘Waren echt dicht bij promotie’

22 mei 2019 om 22:20
Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
Danny Verbeek is doodziek na uitschakeling. (Foto: VI Images).
1/3 FC Den Bosch ‘doodziek’ na mislopen finale play-offs: ‘Waren echt dicht bij promotie’ 
Het was woensdagavond na afloop van de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles muisstil in de kleedkamer van FC Den Bosch. Na 88 minuten had Go Ahead-verdediger Jeroen Veldmate de 0-1 gemaakt. Dat ene doelpunt was genoeg om de eredivisiedroom van FC Den Bosch te vernietigen. “Dit is heel pijnlijk en hier ben ik echt doodziek van.”
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

FC Den Bosch-aanvoerder Danny Verbeek stond geëmotioneerd de pers te woord. Het zag er zo goed uit voor zijn club. Maar vanaf de bank zag Verbeek, die na 81 minuten werd gewisseld, dat het toch nog misging. “Op de bank heb je natuurlijk geen invloed, maar je hoopt zo dat die bal één keer goed valt”, zei de aanvaller na afloop. “We hadden de beste kansen. Dat zij dan een goal maken in de slotfase is heel pijnlijk. Zo kort voor tijd, ik ben er doodziek van.”

Tekst gaat verder onder de tweet.

Wachten op privacy instellingen...

Trainer Erik van der Ven is het eens met zijn aanvoerder. Natuurlijk baalt hij, maar Van der Ven kijkt ook met een gevoel van trots terug op dit voetbalseizoen. “Vooral op het team. We mogen terugkijken op een fantastisch jaar. Vierde worden in deze Keuken Kampioen Divisie is niet niks.”

Mond houden
Voor Verbeek is het nog te vroeg om met een trots gevoel terug te kijken. De teleurstelling overheerst bij hem. “Maar voorafgaand aan dit seizoen had ik hier voor getekend. Voor mijn gevoel waren we echt dichtbij promotie. Niet alleen omdat we de halve finale hebben bereikt, maar ook vanwege het team. Maar goed... We kunnen wel veel zeggen, maar ik denk dat het nu even beter is als we onze mond houden.”

Door het verlies in de halve finale van de play-offs om promotie is het seizoen ineens voorbij. De trainingen, de wedstrijden... Het is vakantie. “Dat weet je als je begint aan de play-offs. Ik hoop dat de spelers wat tot rust kunnen komen”, zegt Van der Ven. “Dit komt hard aan en dat moeten we de komende tijd verwerken.”

Ook Verbeek realiseerde zich dat het nu opeens allemaal voorbij is. “Vakantie? Ik had er liever nog een weekje mee gewacht.”

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...