Maandenlang vermiste Bart van Betuw toch door geweld om het leven gekomen

23 mei 2019 om 18:32
nl
Bart van Betuw, de 53-jarige man die vorige maand dood werd gevonden in een vijver op het oude GGZ-terrein in Rosmalen, is door een misdrijf om het leven gekomen. Dat meldt de politie na onderzoek op het lichaam.
Profielfoto van Tobias van der Valk
Geschreven door
Tobias van der Valk

“Hoewel op het eerste gezicht geen aanwijzingen werden gevonden voor een misdrijf, werd besloten om sectie te verrichten. Daaruit werden duidelijke sporen van geweld gevonden”, aldus een woordvoerder.

Van Betuw was maanden vermist toen hij op 25 april werd gevonden. De recherche zocht al naar hem sinds hij op 2 januari zijn appartement in Rosmalen had verlaten. Hij heeft vermoedelijk maanden in het water gelegen. Daardoor was zijn lichaam al vergaand aangetast toen hij werd gevonden.

Afspraakje
De politie houdt er serieus rekening mee dat Van Betuw de avond dat hij om het leven kwam een afspraakje had met een man. “Bart van Betuw viel op mannen en het is goed mogelijk dat hij die avond een afspraakje had met iemand, bijvoorbeeld in de omgeving van De Wamberg. Uiteraard worden ook andere scenario’s door ons onderzocht.”

Er werken nu twintig rechercheurs aan de zaak. Zij zullen opnieuw met getuigen gaan praten. "We proberen nog meer duidelijkheid te krijgen over wat hij op de dag van zijn verdwijning allemaal heeft gedaan en iedereen die meer weet willen wij natuurlijk heel graag spreken."

Grote zoekactie
In de maanden van zijn vermissing werd er intensief naar Van Betuw gezocht. Zo werd er door de politie naast de eigen mankracht ook hulp ingeschakeld van zestig veteranen.

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.